Este oficial! Fără gaze de şist la Periam şi Biled

Data publicării:
biled periam



Răspunsul Agenției Naţionale pentru Resurse Minerale a venit la scurt timp după ce, la începutul acestei săptămâni, s-au făcut speculații cu privire la resursele pe care ar urma să le extragă compania East West Petroleum Corporation din Câmpia de Vest. Reacția a venit în urma publicării în Monitorul Oficial al acordului dintre Agenție și firma canadiană.

Departamentul de Comunicare al A.N.R.M. a transmis pentru Digi24 Timișoara: ”(...) vă comunicăm faptul că obiectul acestora (n.r. East West Petroleum Corporation) vizează executarea de operaţiuni petroliere în vederea explorării-dezvoltării-exploatării gazelor naturale şi ţiţeiului. (...) În aceste acorduri nu sunt cuprinse activităţi referitoare la gazele de şist.

De asemenea, firma canadiană East West Petroleum Corporation a comunicat pe site-ul oficial că nu vizează exploatarea formațiunilor de șist:”NIS (Naftna Industrija Srbije) și Compania au în vedere depozite convenționale, folosind tehnologii convenționale, fără a avea în vedere formațiuni de șist.”

Guvernul a aprobat concesionarea unor suprafeţe aflate în apropierea localităților Biled, Periam și Băile Felix pentru explorarea în vederea exploatării de hidrocarburi convenţionale.

CITEȘTE ȘI: Liber la explorare, a decis Guvernul, în judeţul Timiş. Ce se caută, ce știu autoritățile locale, ce spun localnicii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri