Expoziție... pe saci, în șantier. Fotografiile actriței Olga Torok, proiectate în Piața Unirii din Timișoara

Data publicării:
saci expo prima

Nominalizată la Premiile UNITER, actrița Olga Torok și-a dorit să readucă la viață centrul istoric al Timișoarei, închis de mai bine de un an. Astfel că fotografiile ei au fost proiectate pe 52 de saci cu pietre din Piața Unirii.

”Vroiam să fac o expoziție, însă o expoziție mai neobișnuită și astfel am zis de ce să nu folosim șantierul din Piața Unirii. Videomaping înseamnă să proiectezi efectiv pe forma sacilor”, spune Olga Torok.

Luminat, șantierul din centrul vechi al Timișoarei s-a transformat pentru câteva minute într-o hârtie fotografică.

”Sacii cu pietre fac parte din Timișoara și mai ales fac parte și din viața noastră mai ales că am frecventat Piața Unirii și înainte să înceapă șantierul”, spune Raluca Popa, organizator.

De la ferestrele Muzeului de Artă, timișorenii au admirat spectacolul de pe dealurile de pământ și de pe sacii din fața Palatului Baroc: ”N-am cuvinte, nu știu. N-am mai văzut așa ceva pănă acuma”, ”Treaba cu sacii mi se pare un protest indirect la adresa reconversiei Pieței Unirii”, ”Pare interesantă, ceva nou, n-am mai fost la așa ceva”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural German din Timișoara în colaborare cu Muzeul de Artă. Pe sacii cu material de construcție se vor face proiecții până în 15 februarie, în fiecare zi, după ora 18:30.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri