Furtună în USL Timiș! Pesedistul Adam Crăciunescu sare la liberalul Nicolae Robu

Data publicării:
sigla USL

Crăciunescu: Robu a făcut declarații războinice care periclitează funcționarea USL

Adam Crăciunescu spune apăsat: ”Timişoara are (...) un Consiliu Local şi un Primar care, împreună, funcţionează ca autorităţi ale administraţiei publice locale şi rezolvă treburile publice din comune, oraşe şi municipii, în condiţiile legii. Majoritatea în Consiliul Local Timişoara este USL, aşa cum este şi Nicolae Robu, primar USL. Astăzi, domnia sa a demonstrat însă altceva. Conform protocolului alianţei, dl. Robu trebuia să convoace o întâlnire în care să-şi exprime punctele de vedere faţă de viceprimarul Traian Stoia, nu să iasă public şi să facă declaraţii războinice care să pericliteze funcţionarea uniunii”.

Adam Crăciunescu îi amintește lui Robu, cel care ”a decis să încalce protocolul USL”: a ajuns primarul Timişoarei cu sprijinul USL, care înseamnă PSD + PNL + PC. ”Consider că PSD a avut un rol esenţial în campania electorală pentru primărie şi a adus în alianţă plus valoare substanţială care a influenţat rezultatul final al votului”, spune pesedistul.

Crăciunescu: PSD, grad de toleranță ridicat față de acțiunile d-lui Robu 

PSD, spune Adam Crăciunescu, ” a manifestat permanent un grad de toleranţă ridicat faţă de acţiunile d-lui Robu chiar şi atunci când împărţirea atribuţiilor viceprimarilor a fost făcută discreţionar, iar dl. primar nu a discutat cu nimeni modul de delegare a activităţilor din Primărie. La acel moment, în februarie 2013, PSD a decis să respecte decizia primarului chiar dacă nu a fost de acord cu ea, din raţiuni de echilibru în alianţă”.

Adam Crăciunescu constată că ”Nicolae Robu a devenit brusc nemulţumit de activitatea lui Traian Stoia, pe care l-a receptat încă dinainte de numirea oficială ca pe un om cu forţă de muncă, un om harnic”.

PSD: eficiența lui Stoia l-a deranjat pe Robu. Nu putem fi de acord sub nicio formă cu poziția lui Robu

Totul pornește de la imobilele Timișoarei, iar preşedinte executiv al PSD Timiş crede că ”eficienţa acţiunilor viceprimarului PSD pare să fie principalul motiv al „deranjului” domnului Robu, situaţie cu care nu putem fi de acord sub nici o formă”. Traian Stoia, spune Crăciunescu, ” a scos la iveală nereguli majore legate de modul în care Primăria a pierdut în ultimii ani zeci de imobile cu valoare istorică, fapt ce prejudiciază grav şi substanţial patrimoniul oraşului, dar şi după ce a pornit campania împotriva celor care încalcă legea monumentelor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri