Garaje cu zilele numărate. Proprietarii spun că nu vor renunţa la construcţii fără luptă... în instanţă

Data publicării:
garaje

În capitala Banatului sunt 14.000 de garaje. Dintre acestea, spun autorităţile locale, aproape jumătate au fost construite ilegal. Încă de anul trecut există o hotărâre de consiliu local, care permite municipalităţii să le demoleze.

Deşi au anunţat că garajele vor fi desfiinţate încă de la 1 martie, autorităţile locale nu au început încă această operaţiune. Cu toate acestea, ele promit că, de săptămâna viitoare, garajele vor fi puse la pământ.

Există şi o explicaţie pentru care primăria nu a început încă demolarea garajelor: proprietarii nu au fost înştiinţaţi de această acţiune.

„Oamenii iau la cunoştinţă că urmează să se facă demolări şi, în urma apariţiei unui ordin al primarului se va trece la demolare. Întâi, cu cele din tablă, care sunt clar ilegale şi vom continua cu celelalte".

Proprietarii multora dintre construcţii sunt nemulţumiţi de planurile administraţiei locale. Oamenii spun că vor ajunge în instanţă pentru că mulţi dintre ei au autorizaţiile necesare şi nu pot fi obligaţi să pună garajele la pământ: „Dacă vine primăria, atunci pornim o acţiune la tribunal. Că e proprietare, de exemplu, al meu este prioritate, nu e al primăriei şi aşa că nu am de ce să fiu de accord să-mi demoleze. Să-mi acorde undeva, la etajul 4, un loc de parcare. Nu, mersi frumos. Eu am garaj", „Nu este o idee bună. Vă daţi seama cum o să fie o parcare supraetajată, aici între blocuri? Nemaizicând că nici cale de acces… v-aţi uitat acolo cât este între 2 blocuri intrarea?", „N-am primit nicio notificaţie, n-am primit nimic. Am vorbit cu mai mulţi de aici, de la garaje şi am zis că nu suntem de acord".

Primele garaje care vor fi demolate de săptămâna viitoare sunt cele din zona centrală a Timişoarei, spun reprezentanţii primăriei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri