Gino Iorgulescu, audiat de procurori în dosarul transferului unor jucători de la FC Naţional la Poli Timişoara

Data publicării:
Gino Iorgulescu

Este vorba de un dosar din anul 2006. Atunci, ANAF informa că fostul preşedinte al grupării bancare, Gino Iorgulescu, preşedintele de atunci al Consiliului de Administraţie al FC Naţional, Constantin Iacov, dar şi preşedintele Asociaţiei FC Naţional 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în cazul transferurilor jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi John McKain la Poli Timişoara şi că, în acest caz, a făcut o plângere penală.

A fost, de altfel, ultima jonglerie făcută de Gino Iorgulescu în funcţia de preşedinte–acţionar la FC Naţional. Cei cinci jucători au fost transferaţi la Timişoara împreună cu Cosmin Olăroiu, în decembrie 2004.

După sesizarea ANAF, în anul 2008, procurorii DIICOT au început cercetarea penală împotriva lui Gino Iorgulescu pentru evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, suma de 2,4 milioane de dolari, obţinută din transferul jucătorilor nu a mai trecut în contul lui FC Naţional şi a ajuns la asociaţia Pro Naţional, controlată de Gino Iorgulescu.

Gino Iorgulescu, noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost citat să se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunoştinţă rezultatul expertizei financiar-contabile în dosarul din 2006 privind transferurile fotbaliştilor, în care este suspectat de evaziune fiscală.

Reporter: Ionuț Suciu
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri