Hobby transformat într-o afacere. Biciclete unicat realizate la Timișoara

Data publicării:
biciclete 2a

”Afacerea cu biciclete a început acum un an de zile, cand mi-am făcut prima bicicletă. Era o bicicleta personală”, ne relatează Mihai Borcescu. Cot la cot cu Mihai muncește Raul Gărleanu: ”Noi ne împărțim munca în mod egal”. Si care sunt atribuțiile tale?, l-am întrebat. ”Depinde de la o zi la alta, de la o bicicleta la alta”.

Amândoi sunt studenți la arhitectură, dar în timpul liber nu proiectează doar case şi blocuri, ci şi biciclete.

Hobby-ul s-a transformat repede într-o afacere serioasă. Clienți din ţară, dar şi din străinătate îi contactează acum pentru o bicicletă unicat. Prețul poate ajunge şi până la 3 600 de lei.

Un englez şi doi italieni folosesc deja modelele fabricate la atelierul din Timişoara, la fel ca şi zeci de bănăţeni. Ștefan Lazăr este unul dintre ei. La atelierul lui Mihai și al lui Raul, toate dorinţele lui parcă au prins viaţă: ”Mi-am permis să le dau și eu mână liberă, fiind oarecum sigur că nu va fi o catastrofă. Știam că o sa iasă ceva bun din treaba asta”.

Nu doar bicicletele unicat poartă semnătura celor doi. Tinerii arhitecţi au venit și cu o soluție împotriva hoților. Au realizat un prototip de cadru și de ghidon care par ruginite și care, spun ei, îi țin departe pe curioși.



”Pot sa spun că ne și completăm cumva la partea asta cu munca. Mie, de exemplu, îmi place să mă ocup mai mult de piesele mai vechi care trebuie restaurate”, spune Raul Gărleanu. Și adaugă: ”Pentru mine fiecare mare provocare la restaurat este câte un Pegas vechi pliabil”.

La atelierul de biciclete, cu fiecare piesă, şurub sau spiţă adăugate unui nou model, se spune o poveste. În doar două săptămâni, un vehicul este personalizat şi pregătit să îşi aştepte stăpânul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri