În magazine, doar pâine ca la mama acasă

Data publicării:
paine prima

După această reţetă ar trebui să se lucreze de acum înainte în toate brutăriile. Schimbările vor da peste cap mulţi producători din Timiş, pentru că sunt prea puţini cei care puneau pe rafturi pâine naturală.

”Din păcate, românul cel puţin la ora actuală merge pe preţ mic, cantitate cât mai mare. Cei care încearcă produsele noastre, rămân clienţi fideli, ne bazăm clar pe o anumită categorie de oameni, pe o nişă, care cumpără de la noi constant”, spune David Alb, producător de pâine naturală.

Ce spun timișorenii? ”Păi eu vreau să fie naturală, dar mai puţin găsim naturală... Numai dacă o fac eu acasă e naturală”, - Vă interesează ce conţine sau ştiţi doar că e bună la gust şi atât? ”Bineînţeles, prima dată m-am uitat ce conţine şi atunci merg numai cu aceeaşi”,”Fără aditivi”, -De ce? ”E mai OK”, - Dar preţul? ”Dacă e bună şi sănătoasă, e OK”.

Conform ordinului dat de ANPC, şi pâinea neagră va avea în compoziţie doar făină neagră, iar caramelul va putea colora doar produsele de patiserie. Gramajul trebuie să fie identic cu cel specificat pe ambalaj, iar fiecare pâine pusă pe raft trebuie să cântărească cel puţin 300 de grame pentru a putea fi comercializată. Normele sunt clare, iar producătorii care nu le vor respecta riscă sancţiuni drastice.

”Dacă situaţia o impune putem merge până la confiscarea întregii producţii, aplicarea de amenzi sau chiar retragerea sau suspendarea autorizaţiei de funcţionare a unităţii respective”, ne anunță Adrian Popa, directorul DSVSA Timiş.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, alături de cei de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, încep controalele în perioada următoare. Vor fi verificaţi toţi producătorii de pâine din judeţ.

reporter: Maria Rohnean
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri