Incendiu pornit de la jarul din afumătoare

Data publicării:
incendiu prima

Cei doi proprietari, alături de trei dintre cei opt fii, erau în casă în momentul izbucnirii incendiului. S-a întâmplat la scurt timp după ce proprietarul aprinse focul în afumătoare.

”Am auzit numai nişte pocnituri sus din spate şi din pod şi când ne-am uitat afară, flacăra era sus, am sunat imediat la pompieri, dar a durat cam 30 de minute până au venit şi atunci focul s-a extins”, ne-a relatat Brigite Duma, proprietar.

 

Mare parte din acoperiş a fost distrusă de flăcări. Incendiul nu s-a propagat însă şi la anexele din spatele casei acolo unde oamenii aveau mai multe vaci, oi şi cai.

”Într-un lighean a pus tata rumeguş şi a pus un pic de jar, cuşca aia de lemn s-a aprins, de la aia s-a aprins şi acoperişul. Din fericire, animalele nu au păţit nimic”, spune Beniamin Duma, fiul proprietarilor.

 

Proprietarul locuinţei a incercat să stingă flăcările înainte să ajungă pompierii. A ajuns la spital cu răni uşoare, însă este în afara oricărui pericol.

”Incendiul - când am ajuns aici - se manifesta pe aproximativ 200 de metri pătraţi. S-a intervenit cu patru autospeciale, incendiu a fost localizat şi lucrăm la lichidare”, ne-a precizat maiorul Valentin Colesnic, comandantul Detaşamentului II Pompieri Timişoara.

Intervenţia a fost una dificilă deoarece cea mai apropiată sursă de apă era la 200 de metri distanţă de casă.

reporter: Maria Rohnean
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri