Investiţie în bătaia vântului în satul Târgovişte din judeţul Timiş

Data publicării:
pod prima

Această punte desparte terenul arabil al localităţii Târgovişte situat în stânga şi în drepta râului Bega. Podeţul din câmp are o lungime 40 de metri şi are o lăţime de un metru şi jumătate. E o punte care nu are nicio utilitate, spun oamenii din satul timişean Târgovişte, comuna Balinţ: ”Nu se circulă eu nu am văzut pe nimeni să circule”, - Dumneavoastră aţi circulat pe acolo? ”Nu”, - Vi se pare utilă? ”Nu”, ”Doar pietonală, cu căruţă cu tractor, prin apă, ar fi trebuit să fie pod, e o punte”, - Dacă ar fi fost mai lată cât de mult v-ar fi ajutat? ”Mult, pentru că oamenii au pământ acolo şi ar fi putut să treacă, aşa trebuie să meargă pe la Balinţ”, -Cât vă ajută? ”Cu nimic. S-au investit bani dar degeaba, cine trece pe ea, trece unul, doi, pe jos”.

Puntea pietonală trece peste Bega şi desparte 250 de hectare de teren arabil de alte 150 de hectare din satul Târgovişte. Oamenii spun că nu îi ajută la nimic, însă reprezentanţii primăriei din Balinţ susţin că puntea a fost făcută tocmai la cererea consilierilor locali ai satului.

 

”Lucrările la punte au început în anul 2006, s-au făcut din fonduri guvernamentale şi au costat 400.000 de lei. Certificatul de urbanism pentru realizarea lor a fost dat de reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş”, afirmă Maximilian Marchievici, referent de specialitate al Primăriei Balinţ.

 

Însă Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, ne precizează că, din punct de vedere al oportunității, al necesității, investiţia şi-o asumă primăria și consiliul local.

În cadrul proiectului de amenajare a podurilor s-au construit, în total, 14 podeţe şi punţi în cele patru localităţi care sunt în subordinea Primăriei Balinţ. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.500.000 de lei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri