Jos aparatele de aer condiționat! Primăria Timișoara cere curățarea fațadelor clădirilor istorice din centru

Data publicării:
colaj pr



Un număr de 206 proprietari au primit, pentru început, somaţii
ca să îşi mute aparatele de aer condiţionat de pe faţadele clădirilor. Dintre acestia, aproximativ 130 s-au conformat. Restul, au la dispoziţie maximum cinci zile, adică până la finalul săptămânii, după care încep amenzile.

Conform viceprimarului Timișoarei, Traian Stoia, până acum, Camera de Comerț Industrie și Agricultură a fost amendată cu 10.000 de lei. După sancțiune, a dat cele 19 aparate de aer conditionat jos de pe fațadă.

Amenzile se dau în baza Legii monumentelor care interzice ca imobilele monumente istorice să fie modificate fără avize speciale de la Direcția de Cultură și Patrimoniu Național Timiș. Lipsa aprobărilor se sancționează de către polițiștii locali cu amenda cuprinsă între 5.000 si 10.000 de lei, iar nerespectarea avizului, cu amendă cuprinsa între 4.000 si 8.000 de lei, în conformitate cu Legea 422 din 2001 privind protecția monumentelor istorice.

Chiar și Primăria Timișoara a avut două aparate de aer condiționat pe fațada instituției, clădire de patrimoniu, însă angajații municipalității le-au mutat în pod pentru a curăța fațada. 

Reporter: Sorina Covlea
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri