La birou, într-o navă spaţială, în Times Square. Sunt angajați din Timișoara care nu simt că se duc la lucru

Data publicării:
birouri colaj prima 2



Când își pierd inspiraţia, își iau laptopul în brațe și continuă lucrul în paturi

„Aici avem liftul cu care angajații pot veni din subsolul clădirii de unde își pot lăsa bicicletele". Iar din lift, informaticienii care lucrează în această firmă ce produce jocuri pe calculator ajung direct în mijlocul unei nave spațiale. Biroul are formă triunghiulară, pe pereti sunt pictate ciuperci, iar lumina vine din globuri de hârtie. Asta face ca fiecare zi de lucru să fie o experiență nouă.

„Ca să stimulăm și creativitatea colegilor ne-am gândit să facem totul altfel", ne explică managerul George Prichici.

Şi ori de câte ori simt că îşi pierd inspiraţia, informaticienii lasă deoparte munca în fața biroului, își iau laptopul în brațe și continuă lucrul în paturile pe care le au la dispoziție chiar în sediul firmei: „E awesome. E ca într-un joc. Știi... vii într-un joc la lucru". 


Un joc în care designerul Ștefan Lazăr a intrat încă de când a început să amenajeze spațiul. Tocmai de aceea a conceput sediul firmei ca o navă spațială. Nici bucătăria nu a scăpat de nevoile pe care le are un vehicul intergalactic. „Poate să fie o navă spațială sau poate să fie, pur și simplu, o bază undeva pe pământ", ne spune Ștefan Lazăr.

Iar atunci când echipa care produce jocuri pe calculator trebuie să ia o decizie, se întâlnește în sala de ședințe, concepută de designeri ca un centru de comandă: „Aici au loc ședințele cele mai lungi și aici se întâmplă toată magia până la urmă".

birouri 01-1
birouri 01-1

Sala de ședințe, ca o stație de autobuz. Concluzia: să nu simți că te duci la lucru

„Ăla ce l-a făcut îl faci tu sau facem alt off-road. Îl fac eu. Bine. Bine" - așa începe orice zi de lucru la o firmă de web design din Timișoara. Ionuț Vețan a pus pe picioare afacerea cu ani în urmă. În timp, numărul angajaților a crescut aşa că managerul a înțeles că și sediul are nevoie de o înfățișare nouă.

"Eu cred că odată cu noul sediu a venit un entuziasm, o, nu știu...O altă plăcere să vii la lucru. Da, îmi place.E senzația aia de plăcut că vii cu drag undeva", afirmă managerul Ionuț Vețan.

A contactat o echipă de designeri de interior și a investit peste 10.000 de euro în amenajare. Spre încântarea angajaţilor: „E un mediu plăcut. E relaxat, e curat. Stimulează creativitatea".

Lămpile și banca fac din sala de ședințe o stație de autobuz. Iar un graffiti de cincisprezece metri pătrați aduce libertatea Times Square-ului mai aproape de IT-iștii timișoreni. Creativitatea nu poata lua pauză, așa că până și masa din bucătărie realizată din paleți industriali devine sursă de inspirație pentru designerii care lucrează aici: „Așa ar trebuie să fie peste tot. Asta e concluzia mea și să te duci la lucru... să nu simți că te duci la lucru".

Cu fiecare bec care se aprinde în sala de lucru, se naște o idee în mintea unui designer. O idee pe care firma o transformă în proiect și o vinde mai departe.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri