Laborator de analize, unic în România, la Spitalul Județean din Timișoara

Data publicării:
ilincariu prima

Pe linie automată de laborator de la Spitalul Judeţean din Timişoara, ce va deveni operaţională în câteva zile, se pot face analize de imunologie şi biochimie. Pacienţii vor primi rezultatele mai rapid.

”Pentru pacienţi va reprezenta un lucru bun pentru că analizele vor fi mult mai precise şi timpul scurtat se va vedea ulterior”, afirmă Mihaela Duma, medic specialist în medicină de laborator.

”Avantajele sunt multiple. În primul rând, linia are o viteză de lucru foarte mare, e complet automatizată, va permite accesul unui număr enorm de analize pentru spital, cât şi pentru celelalte spitale, dacă se va dori”, susține Camelia Păun, şeful laboratorului de la Spitalului Judeţean Timişoara.

Dacă rezultatele analizelor sunt furnizate mult mai repede, atunci, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean, și pacienții primesc mai mai rapid tratamentul adecvat.  ”A fost adus ca să limiteze cât mai mult timpul de reacţie al medicilor vizavi de tratamentul acordat pacienţilor şi, evident, să reducem şi costurile legate de îngrijirea pacienţilor”, ne precizează Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Costurile analizelor efectuate prin noua linie automată de laborator vor fi mai mici. Preţurile exacte încă nu au fost stabilite.

”Personalul va fi mult mai puţin. Va lucra mult mai puţin pe această linie automată. Totul este automatizat şi rentabilitatea, ca preţ de cost a investigaţiilor, este mult mai mare faţă de ce este acum”, spune Florin Bîrsăşteanu, directorul medical al Spitalului Judeţean Timişoara.

Întreaga aparatură a costat un milion de euro şi a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri