Mai multe piste de biciclete în capitala Banatului. Ce spun însă pasionații mersului pe două roți

Data publicării:
biciclete 2

”Verde pentru Biciclete” a pregătit un calendar plin cu evenimente pentru pasionații mersului pe două roți, dar și mai multe întâlniri între bicicliști și reprezentanții primăriei pe tema traseelor bicicliste din Timişoara.

„Există piste de biciclete în Timișoara, suntem bucuroși că există, probabil că va trebui la un moment dat să existe o rețea complexă care să unească toate aceste piste", spune Romina Faur, coordonator ”Verde pentru Biciclete”

Bicicliștii au păreri împărțite în ceea ce privește starea și utilitatea pistelor pentru biciclete. Au identificat plusuri și minusuri la felul în care au fost acestea realizate: „Pistele de biciclete sunt foarte bune pentru noi, care circulăm cu bicicleta, dar, în mare parte, unii șoferi mai parchează și mai ocupă locuri și pe pista de bicicliști. Ne încurcă. Una și a doua, mai sunt piste și unde e trecere de pietoni nu e făcut un pic de rampă și a rămas bordura", „Prin unele locuri sunt foarte bune, iar în unele locuri sunt ocupate de autoturisme, cum e bulevardul Tinereții, acolo e prăpăd, trebuie să te dai jos de pe bicicletă", „N-au continuitate, au praguri, îți strici bițigla, ce să zic, aici, la Gheorghe Lazăr, nu toată lumea merge pe munți cu bicicleta, hai să fim serioși. Bani dați degeaba".

Reprezentanții municipalității spun că în ultimii doi ani s-a lucrat la remedierea problemelor existete pe unele trasee pentru biciclete.

„Deși s-au făcut eforturi în cursul anului acesta și a anului trecut, de coborâre a bordurilor, dar și de evitare a unor obstacole de pe pista de bicicletă, încă sunt locuri în Timișoara în care aceste elemente se regăsesc", recunoaște Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Anul acesta, aproximativ 25 de kilometri de piste de biciclete vor fi reabilitate, promit autorităţile.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri