Milioane de lei din bugetul Timișoarei pentru sprijinirea lui ACS Poli, BCT și RCM 

Data publicării:
ACS Poli



Acum doi ani, Timișoara a devenit membru al asociației ”ACS Poli Timişoara”, iar aceasta a solicitat pentru 2014 o cotizaţie din partea municipiului, de 10 milioane de lei. Proiectul de HCL limitează aceste pretenții la șapte milioane de lei, după cum arată proiectul unei hotărâri de consiliu local.

”Fotbalul ca ramură sportivă reprezinta un joc sportiv clasificat în prima categorie de importanță în strategia sportivă locală, ținând cont de istoric, tradiție și palmares, și având un impact mare la publicul timișorean”, se arată în referatul ce însoțește acest proiect, unde este arătată ca reușită promovarea primei echipe ACS Poli Timişoara în Liga 1, ediţia 2013-2014, ”în prezent ocupând locul 11, având în vedere valoarea lotului şi resursele financiare”.

Municipalitatea vrea să acorde Asociaţiei "Baschet-Club Timişoara" suma de trei milioane de lei . Municipalitatea precizează că ”în ediţia competiţională 2012-2013, Asociatia ”Baschet-Club Timisoara” a obţinut următoarele rezultate sportive: BCT s-a calificat în faza playoff a Ligii Naţionale, ocupând locul 6; 
în cadrul Cupei României, după turneul Final Four organizat de club în Timişoara, echipa a terminat pe locul 3, echipa de tineret BC Timişoara U23 ani a câştigat titlul naţional în cadrul campionatului naţional rezervat jucătorilor sub 23 de ani”.

Trei milioane de lei a cerut CS „Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timişoara”, cu titlu de cotizație, care derivă din calitatea de membru asociat a Municipiului Timişoara la clubul sportiv de rugby. Proiectul de HCL este centrat pe aceeași sumă. Echipa de seniori RCM, ni se spune, este campioana României în Superliga Naționala de rugby, pentru a doua oară consecutiv iar echipa de juniori U18 ani a avut, de asemenea, rezultate bune.

Proiectele au fost aprobate, marți seara, în ședința CLT, în unanimitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri