Momente comice la Zoo Timișoara: chiar în momentul prezentării oficiale, zebra a evadat din țarcul ei!

Data publicării:
zebra colaj 2

Adrian Bere: Nu trebuie să ne supărăm pe el, ci trebuie să-i acordăm tot sprijinul mânzului nostru să se acomodeze cât mai bine

Destul de “şifonat” după contactul cu zebra, Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timișoara, explică din ce cauză a reacţionat aşa animalul: „E un animal care are un habitat nou. A stat în carantină. E primul contact cu destul de multă lume. E un mediu nou şi e normal să aibă anumite reacţii. Nu trebuie să ne supărăm pe el, ci trebuie să-i acordăm tot sprijinul mânzului nostru să se acomodeze cât mai bine“. 

Zebra a ajuns la Timişoara miercuri noaptea. Până astăzi a stat închisă într-o boxă. Nici nu-i de mirare că nu a fost prea prietenoasă cu primii admiratori. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, spune că „animalul are nevoie de o perioadă de adaptare în noul habitat. Şi am văzut că s-a manifestat ca un animal stresat, ce să mai comentăm, şi a luat-o la fugă“.

Zoo - evadarea zebrei 01
Zoo - evadarea zebrei 01

Timişorenii nu vor vedea încă zebra. Este absolut necesar, spun acum autorităţile, ca zebra să se acomodeze cu noul habitat. Municipalitatea nu cheltuit niciun ban cu zebra adusă la Grădina Zoologică. Totul face parte dintr-o întelegere cu reprezentantii parcului zoo din Leberec, care pot, la randul lor, solicita un animal de la Timisoara.

Equus quagga chapmani  va putea fi admirată de public doar într-un anumit interval orar, în funcţie de starea vremii, starea de sănătate, factorii de stres

Primăria Timișoara a anunțat, vineri, înaintea prezentării oficiale, noutatea: îmbogăţirea colecţiei de animale a grădinii zoologice din Timişoara cu o nouă specie, Zebra, adică Equus quagga chapmani! Animalul, un mascul, este născut în luna octombrie a anului trecut în captivitate, la grădina zoologică Leberec din Republica Slovacia: el a primit numele de Keimoes.

 

În următoarele 30 de zile, zebra Keimoes se află în carantină şi va putea fi admirată de publicul vizitator al grădinii zoologice Timişoara doar într-un anumit interval orar, în funcţie de starea vremii, starea de sănătate, factorii de stres, precum şi cei privind adaptarea animalului într-o altă locaţie”, a precizat Primăria Timișoara.

În această perioadă, programul Grădinii Zoologice Timișoara este cel de toamnă-iarnă: de marţi până duminică, între orele 10 – 17, cu menţiunea că ultimul acces pentru vizitatori este permis până la ora 16,30.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Cosmin Pârlogea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri