Navetiştii din Timişoara, afectaţi de trenurile anulate. Zeci de călători nu au ajuns la serviciu

Data publicării:
trenuri anulate

Robert Traum face naveta în fiecare zi. Este profesor de economie la școala din Jimbolia, o localitate aflată la aproximativ 44 de kilometri de Timișoara.

Cum nu a mai reuşit să ajungă la cursuri, a cerut ajutorul conducerii școlii pentru rezolvarea problemei transportului. ”Școala o să vorbească cu primăria la Jimbolia să ne trimită microbuz. Eu nu am mașină, nu am cu ce ajunge. Ăsta e al treilea an de când fac naveta la Jimbolia”, spune Robert Traum.

Robert Traum nu a fost singurul dascăl nevoit să își anuleze orele: ”Suntem cadre didactice de Jimbolia și nu avem cu ce pleca, plus copiii de la Cărpiniș, plus copiii de la Grabaț. Acum vom pleca acasă, am vorbit cu domnul director, și mâine cu Dumnezeu cu circulația”.

Oamenii spun că s-au interesat de cu seară de mersul trenurilor, însă, dimineaţă, planurile de acasă nu s-au mai potrivit cu cele din... gară: ”N-am fost anunțați, chiar m-am uitat aseară pe internet și scria că circulă. Nu era nimic anunțat că nu circulă”.

Dezorientați, navetiştii s-au îndreptat spre casa de bilete pentru a-și recupera banii cheltuiți pe abonamentele lunare:
- Ce se întâmplă cu cei care au abonamente? ”Se vor restitui pe perioada neutilizării, neuzată. Deci, oamenii îți primesc banii înapoi”,
”Sperăm să iau banii și să mă duc la autobuz. Aveți abonament? Abonament lunar. Normal, într-o țară civilizată, trebuia să fim anunțați. Nu așa, vin la tren, mă trezesc cu peroane goale”,
”Nu am cu ce să merg, acum stau și nu știu ce să fac”,
”N-am fost anunțați, chiar m-am uitat aseară pe internet și scria că circulă. Nu era nimic anunțat că nu circulă”.

În aceste condiţii, necazul unora, bucuria altora. Şoferii de autocar i-au primit pe navetişti cu braţele deschise. ”Suplimentăm dacă e, ne bucurăm că sunt călători mai mulți. Văd că astăzi sunt puțin mai mulți”, a declarat Vasile Fuicu, șofer de autocar.

În total, 44 de rute operate de Regiotrans au fost suspendate în toată țara.

Fondatorul Regiotrans, găsit mort în avion 

Reporter: Corina Sfia
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri