Noua reţea de canalizare din Cărpiniș a înghițit... mii de metri cubi de lemn

Data publicării:
lemn prima

În urmă cu trei ani, în comuna Cărpiniş începeau lucrările la noua reţea de canalizare. Tot atunci firma constructoare cerea achiziţionarea a peste 28 000 de metri cubi de lemn. Scândurile erau necesare la susţinerea malurilor de pământ săpate pentru a introduce cei 8 kilometri de conducte. Lemnele au fost cumpărate, dar numai pe hârtie, spune Curtea de Conturi.

Observaţiile Curţii de Conturi sună astfel: „Unitatea Administrativ Teritorială Cărpiniş a efectuat plăţi pe articolul de deviz ”sprijin mal cu dulapi fag” (...) în valoare totală de 266 mii lei, menţionând faptul că aceste materiale, deşi participă la realizarea imobilizărilor, nu se regăsesc din punct de vedere fizic, în componenţa acestora, şi de asemenea, nu s-au regăsit nici în gestiune, astfel că se constituie ca pagubă adusă bugetului local al comunei Cărpiniş”.

 

Dacă este sau nu pagubă, autorităţile locale nu s-au lămurit încă. Pentru sesizările Curţii de Conturi, însă, au cerut socoteală firmei de construcţii. Ioan Sima, primarul comunei Cărpiniş, ne-a declarat:”Această cantitate de lemn este prevăzută în proiectul care s-a realizat pentru construirea reţelei de canalizare, lemnul este în proprietatea firmei respetive. I-am cerut constructorului să ne lase să filmăm lemnul, acolo unde îl are depozitat. Doar că...”

 

O convorbire telefonică purtată cu reprezentantul firmei de construcții s-a derulat în acești termeni: ”Nu am înţeles de ce trebuie să vă arăt eu ce am în firmă, ce are stocurile firmei cu primăria Cărpiniş sau cu televiziunea?”, - Aveți ceva de ascuns, de ce nu vreti? ”Nu am nimic de ascuns”, - Dar cât lemn mai aveți? ”Dar nu este treaba dumneavoastră”.

Aproape trei hectare de pădure. Atât înseamnă 28 000 de metri cubi de lemn. Pare o cantitate uriaşă, dar la sprijinirea malurilor de pământ, lemnele se pot degrada, spun reprezentanţii firmei.

Nu le vom mai accepta niciun fel de material şi le vom spune să folosească din acele materiale care au rezultat din anii anteriori”, ne anunță primarul Ioan Sima.

Lucrările la cei 8 kilometri ai reţelei de canalizare ar trebui să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri