Pădure de stâlpi în comuna timişeană Dumbrăviţa

Data publicării:
stalpi prima

Dacă te îndrepţi dinspre Arad către Timişoara, la intrarea în comuna Dumbrăviţa vei fi întâmpinat de câteva zeci de stâlpi de beton, înălţaţi la marginea drumului. Sunt 75, înşiraţi pe un kilometru de şosea. Iar acesta e doar începutul. Alţi 200 vor mai fi montaţi pe strada principală din comună, pe o distanţă de 3,7 kilometri. Cum şi vechii stâlpi de electricitate sunt montaţi în acelaşi perimetru, peisajul te duce uşor cu gândul la o pădure... de beton.

Fiecare stâlp costă 5.100 de lei, preţ în care nu e inclus şi montajul. În total, numai cumpărarea celor 280 de stâlpi va costa aproape 1 milion şi jumătate de lei. Lucrarea de extindere a liniei troleibuzului 14, din Timişoara, până în comuna Dumbrăviţa, are o valoare de 17,2 milioane de lei, iar aproape 98% din sumă reprezintă finanţare europeană şi de la bugetul de stat. Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aceşti bani asigură extinderea liniei de troleibuz, ceea ce mai implică prelungirea liniei de contact şi crearea a 12 noi staţii.

Până în luna septembrie, când trebuie să fie gata lucrările, pe şoseaua din comună vor fi montaţi toţi stâlpii din beton. Va fi preţul plătit de locuitorii din Dumbrăviţa ca să aibă la dispoziţie linia 14 troleibuz.

reporter: Caterina Ledrer
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri