Pasaje începute pe centura Aradului şi lăsate de izbelişte

Data publicării:
pasaje prima

Şoferii care tranzitează centura Aradului aşteaptă zilnic ore în şir în coloană ca să treacă de barierele instalate aici. Cele două pasaje peste calea ferată ar fi trebuit să fie gata încă de acum doi ani.

Terminarea pasajelor este foarte importantă în acest an pentru că şantierul a fost abandonat fără nici un fel de lucrări de conservare. Dacă nu se va interveni rapid lucrarea riscă să se deterioreze fără ca cineva să fi beneficiat de pe urma ei.



O investiţie de 13 milioane de euro din care au fost cheltuite deja șapte milioane, pasajele de pe centura Aradului sunt aşteptate de foarte mult timp de şoferi. Statistic, zilnic pe aici trec 40.000 de maşini, cele mai multe fiind camioane: ”De şapte ani trec într-una pe aici”, - Şi cum se trece centrura Aradului? 



”Foarte greu. Greu, greu. Se stă aicea câte trei ore”, - Ce spuneţi că guvernul nu mai dă bani pentru pasajele astea să se termine odată? ”Foarte rău. Foarte rău”, ”E o jale! Aşa ceva mai rar se întâmplă. Numai în ţara asta se poate întâmpla!”, - De câte ori aţi stat la bariere acum?, ”De exemplu, e a treia oară când oprim în decurs de 30 de minute”.

 

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, se arată optimist şi spune că lucrurile se vor rezolva, iar banii nu vor veni de la bugetul de stat, ci de la Compania de Autostrăzi: ”Am avut o discuţie telefonică cu directorul Regionalei de Drumuri Naţionale care mi-a confirmat că au fost discuţiile la Bucureşti cu referire la buget şi că vom regăsi banii în bugetul Companiei Naţionale de Drumuri”.

 

În eventualitatea în care aceste fonduri nu vor fi totuşi alocate, Primăria Municipiului Arad ia în calcul să finanţeze terminarea lucrărilor din bugetul propriu. Conform edilului, pasajele ar putea fi gata în doar trei luni, unul dintre ele fiind deja construit în proporţie de 80%.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țench

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri