Pedalarea de primăvară, pentru sănătate. Peste 5.000 de biciclişti s-au plimbat pe străzile Timişoarei

Data publicării:
biciclisti

Familia Mold este fidelă campaniei ”Verde pentru Biciclete” încă de la începuturile acesteia:
”Suntem fani ai mersului pe bicicletă şi venim an de an, am fost pe bicicletă, şi nu puteam să ratăm şi anul acesta pe aşa o vreme bună”,
”Mai mergem la o tabără şi acolo sunt anumite activităţi, mersul cu bicicleta, fotbal şi mai mergem şi pe acolo cu bicicleta”,
”Îmi place să merg şi cam de la cinci ani merg cu bicicleta”, - Şi câţi ani ai acum? ”10”.

Părinţii amatori de mișcare nu şi-au lăsat copiii acasă, aşa că au găsit metode inedite de transport a acestora, şi anume, în... remorcă:
”Poate aşa le cultivăm plăcerea pentru ciclism şi văd că le place, stau cuminţi, e în regulă”.

Şi cum pedalarea a fost menită să celebreze venirea primăverii şi a vremii frumoase, fetele nu au vrut să renunţe la fuste: ”Toată lumea îmi zice: pedalezi în fustă, ia-ţi nişte colanţi. Nu, eu pedalez cu fusta şi am mai multă viteză”.

Acţiunea a atras și persoane care încă nu au auzit de turele pe bicicletă: ”Treceam pe partea cealaltă şi am văzut marea adunare şi am venit să contribuim şi noi”.

În prezent, ”Verde pentru Biciclete” reprezintă cea mai numeroasă comunitate de pasionaţi ai plimbărilor pe două roţi, dar şi cea mai longevivă: are deja 7 ani.
”Anul trecut am numărat 5000 de biciclişti, anul acesta se pare că am întrecut acest prag, am distribuit numere, am ajuns la 16.400 de numere distribuite”, ne-a declarat Romina Faur, organizatorul evenimentului.

Următoarea ieşire ”Verde pentru biciclete” va fi dedicată fetelor şi va avea loc la sfârşitul lunii mai.

O nouă tură ciclistă marca ”Verde pentru Biciclete”

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri