Povești triste din Parcul Copiilor din Timișoara: un carusel nefolosit, un castel încuiat

Data publicării:
castelul 2



După ce ani la rând, Parcul Copiilor din Timişoara căzuse în paragină, în 2012 s-au finalizat lucrările de reabilitare şi a fost în sfârşit inaugurat. A trecut mai bine de un an de atunci, dar se pare că nu a fost suficient timp ca autorităţile să obţină autorizaţie de funcţionare pentru caruselul din Parcul Copiilor.

Opiniile celor ce intră în Parcul Copiilor din Timișoara și văd caruselul? Iată una dintre ele: ”Ne pare rău, chiar ne-ar fi plăcut. Am văzut în altă parte şi era vesel şi frumos pentru copii”. 

 

Unul din elementele foarte importante este acela că trebuie să avem o persoană autorizată pentru a putea funcţiona acel carusel. (...) Sunt servicii de mentenanţă şi nu este nevoie neaparat a fi angajat cineva, ci a scoate la licitaţie servicii de mentenanţă”, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria municipiului Timișoara.



La fel ca şi caruselul, castelul din Parcul Copiilor poate fi doar admirat din exterior... și atât: ”Sunt foarte mulţi care vin la uşă, bat la uşă, încearcă să deschidă şi nu se deschide uşa”, ”Mi se pare o neglijenţă a celor care sunt implicaţi în conducere”.

Nu doar că stă nefolosit, dar, spun autorităţile, castelul din Parcul Copiilor a fost construit fără autorizaţie. Potrivit municipalităţii, nimeni nu a solicitat realizarea lui! ”Noi nu am dat o comandă pentru executarea lucărilor acelui castel, motiv pentru care s-a plătit niciun ban societăţii care a realizat această lucrare. Aşa cum bine ştiţi, pentru o reabilitare este necesar un certificat de urbanism, în urma obţinerii certificatului de urbanism este sau nu solicitată autorizaţia de construcţie”, ne spune Adrian Bere.

Firma care a reabilitat Parcul Copiilor din Timișoara susține că nu avea nevoie de autorizaţie, pentru că în locul în care se află acum castelul, funcţiona înainte sala oglinzilor.

”Vorbim despre lucrări de butaforizare. Nu cred că există autorizaţie de butaforizare. Nu cred că s-a emis vreo autorizaţie pentru butaforizarea unei clădiri”, ne explică Sorin Doda, administratorul firmei constructoare. Şi chiar dacă nu a primit niciun ban pe această lucrare, constructorul promite ca va face demersurile necesare pentru ca accesul copiilor în castelul din Parcul Copiilor să fie permis.

Reporter: Marcela Sferlea
Operatori: Alin Lungu, George Ştefăniţă
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri