Președintele CJT, Titu Bojin, despre cererea de finanțare a construirii Catedralei Mântuirii Neamului: o să discutăm în prima şedinţă

Data publicării:
catedrala neamului



„Avem o adresă pe care am primit-o de la Patriarhie. În anul acesta nu am putut acorda bani direct construirii Catedralei Mântuirii Neamului. O să discutăm în prima şedinţă când se va aproba bugetul toate cererile, inclusiv cea a Patriarhiei“, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş explică faptul că, în 2014, fiecare cult religios va primi fonduri de la instituţia pe care o conduce: „Ne vom apleca atent şi către Patriarhie şi am iniţiat o procedură care va intra în viitorul proiect, ca suma de bani pe care o vom aloca să fie împărţită la toate cultele, în funcţie de reprezentarea procentuală pe care o avem statistic“.

Cererea de alocare de bani pentru finanțarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului a fost tratată, pe alocuri, în țară cu... refuz. ”Am discutat cu colegii mei din Consiliul Judeţean şi ne este imposibil din bugetul judeţului să dăm curs acestei solicitări”, spunea Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliul Judeţean Braşov.

Lucrările la catedrală au început în 2010, iar investiţia este estimată la 400 de milioane de euro. Catedrala Mântuirii Neamului va fi mai înaltă decât Palatul Parlamentului, va avea 12 lifturi, 250 de locuri de parcare subterane şi 500 de locuri de cazare.

Reporter: Miodrag Hojda
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri