Protecţia Consumatorului Timiș intervine: pește alterat, menținut la vânzare într-un lanț de hypermarketuri

Data publicării:
peste 1

Cei de la Protecția Consumatorului au fost sesizați, au mers în magazine și au văzut că povestea se confirmă. Lanțul de hypermarketuri urmează să primească o amendă, iar zecile de kilograme de pește trebuie distruse.

”Consumatorul s-a adresat în primă fază casierei de la magazinul respectiv, a solicitat returnarea contravalorii produsului și imediat reprezentanții magazinului au comunicat că va fi retras produsul de pe piață. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, noi, a doua zi, l-am găsit expus spre comercializare. Pe raza județului
Timiș nu am mai pățit așa ceva”, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Mihaela Ignat, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timiş.



”Comisarii ( de la Protecţia Consumatorului - n.r.) au identificat pește alterat, cu o culoare ușor gălbuie, nespecifică peștelui. Operatorul economic riscă sancțiuni între 2.000 și 20.000 de lei, iar la abateri repetate, până la închiderea unității. A fost dispusă retragerea definitivă de la comercializare și distrugerea peștelui, conform legii”, ne precizează șefa de la Protecţia Consumatorului, Mihaela Ignat.

Reporter: Gerhald Ernst
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri