Protest în Aradul Nou. Localnicii sunt nemulţumiţi de starea drumurilor din zonă

Data publicării:
protest

”Falcă te-am votat, drumul trebuie asfaltat!” Problema protestatarilor a devenit şi mai gravă în urmă cu doi ani, atunci când în zonă a fost introdusă reţeaua de canalizare, iar muncitorii care au efectuat lucrările au lăsat în urma lor o adevărată mlaştină.

Suntem uitaţi de Dumnezeu. Aicea nu s-a făcut nimic! De 10 ani de zile n-au intervenit. Mai rău au făcut! Ne-au aruncat nişte nisip, nişte praf din ăla care... n-ai cum să ţii geamul deschis de doi ani de zile, de trei ani de zile, că tot s-a umplut de praf, n-ai cum să ţii un copil la stradă”, ”Vă daţi seama când vine iarna şi toamna să ieşi de aicea, sunt atâţia oameni care au investit bani grei în construirea de locuinţe şi n-au dreptul la un drum ca lumea!”, ”Nu se face nimic ca să poată circula omul. Trebuie să intri în apă până peste pantofi”, - De cât timp e situaţia asta? ”Păi de anul trecut de când s-a făcut canalizarea”, sponeau locuitorii.

După ce au aşteptat timp de aproape o oră fără nici un rezultat pe cineva din partea Primăriei să vină să stea de vorbă cu ei, cei aproape 150 de protestatari au plecat în marş prin cartier. Ultima fază a protestului a vizat perturbarea circulaţiei pe şoseaua ce iese din oraş şi face legătura cu Timişoara: ”Suntem şi noi locuitori ai municipiului, plătim şi noi taxe şi nu cred că ceea ce solicităm noi este ceva foarte greu de realizat pentru municipalitate”.

Locuitorii din Aradul Nou spun că nu se vor opri aici cu protestele şi se vor organiza din nou dacă problemele lor nu vor fi luate în seamă de autorităţi. În mod ironic, primarul municipiului Arad este şi el locuitor al aceluiaşi cartier. Nimeni din familia sa nu a venit însă la miting.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri