Referendum la Timișoara: sunteți de acord ca transportul în comun să fie... gratuit?

Data publicării:
transport 1-1



Modelul, spune primarul, este împrumutat de la marile orașe occidentale. Iar dacă astăzi ar fi referendumul, la întrebarea: Sunteți de acord ca toată lumea să circule gratuit cu mijloacele de tranport în comun?, iată răspunsurile câtorva timișoreni: ”Da, e ok, sunt de acord”, dar și... ”Nu sunt de acord!”



Cei care nu sunt de acord spun că au motive solide să creadă că transportul gratuit pentru toată lumea ar fi o greșeală: ”Mijloacele de transport sunt cum sunt, în special tramvaiele, și bănuiesc că nu este ok să nu ai un venit continuu din abonamente și bilete”, ”Nu mi se pare ok, e o chestie populistă, aș putea spune”.

 

Primarul Timişoarei scrie pe pagina sa de Facebook: ”o asemenea decizie să fie luată doar dacă majoritatea timişorenilor o vor şi, de aceea, în primăvara lui 2014, voi iniţia un referendum local pe acest subiect”.

Nicolae Robu își susține proiectul: ”Un număr important de cetăţeni nu vor mai folosi maşina personală ci vor merge cu mijloacele de transport în comun, asta va face ca străzile să nu fie la fel de aglomerate, să nu se degaje atât praf în atmosfera Timişoarei. Nu costă foarte mult, nu am făcut încă socoteala”.

Dacă proiectul va intra în vigoare, controlorii vor fi concediaţi, chioşcurile de bilete vor fi desfiinţate, iar Regia Autonomă de Transport va fi susţinută din bugetul local. Edilul garantează, însă, că acest lucru nu va duce la creşterea taxelor şi impozitelor.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri