Robu: Colterm are mult de lucru pentru a reduce pierderile. Prețul gigacaloriei se poate topi în... incinerator

Data publicării:
primar Robu



Robu: pierderile, la Colterm, sunt estimate cam la 30 % pe rețeaua de transport

”La Colterm sunt patru sindicate, unul se opune la orice, dar nu cred că timișorenii vor ca să plăteasca oameni care nu fac nimic acolo. Au fost dați afară oamenii leneși, indisciplinați sau care nu își au locul acolo. Eficientizarea schemei de personal continuă, directorul are un plan managerial pe care trebuie să și-l asume!
Colterm-ul are mult de lucru pentru a reduce pierderile, acestea sunt estimate cam la 30 % pe rețeaua de transport”, a afirmat primarul Timișoarei.

Incineratorul de deșeuri, soluția pentru a scădea prețul gigacaloriei. A fost câștigată licitația, în două-trei săptămâni încep lucrările

”Lucrând cu Colterm, Retim și incineratorul de deșeuri, vom reduce prețul gigacaloriei dacă se menține prețul la gaz și cărbune”, a afirmat Robu. Edilul anunță că, în două-trei săptămâni, încep lucrările la incineratorul de deșeuri. ”Avem un câștigător declarat, a fost respinsă contestația la licitație”, a precizat Robu. Investiția este estimată la circa 60 de milioane de euro.

Avantajele sunt incontestabile - vor fi valorificate deșeurile, sortate și compostate: ”În loc să le trimitem la groapa de gunoi, le valorificăm prin ardere, se produce energie electrică și o vom vinde ca energie verde, iar din procesul de ardere rezultă agent termic”.

CITEȘTE ȘI: Alin Popoviciu încinge chestiunea Colterm: Robu e ca Michael Jackson!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri