Robu desființează proiectul prezentat de PDL de transformare a zonei Catedralei:  Timișoara nu este subiect de joacă!

Data publicării:
robu prima



”Transformarea Timișoarei trebuie făcută cu cel mai înalt profesionalism și simț al răspunderii și, alături de acestea, cu dragoste!” Sunt cuvintele primarului Nicolae Robu, postate duminică pe Facebook. Edilul susține că proiectul le-a fost prezentat pedeliștilor după ce i-a fost prezentat lui, iar el l-a respins!

Proiectul ar provoca cel puțin două distrugeri grosolane, pe care, sunt convins, timișorenii, ca și mine, nu le-ar tolera niciodată. Este vorba, pe de o parte, de distrugerea Parcului Central, prin traversarea lui de linia de tramvai, cu tot ce acest lucru și traficul in sine, ar comporta, iar pe de alta parte, de distrugerea unei bune părți din Parcul Catedralei, precum și a farmecului malului drept al Begăi și, mai mult, a sinergiei celor două maluri în zona respectivă, prin realizarea unei artere auto (splai) între Podul Catedralei și Podul P-ței Maria”, afirmă Robu.

Totuși, primarul recunoaște că împărtășește ideea ca zona din jurul Catedralei să devină, în timp, pietonală: ”acest lucru trebuie să se întâmple după un proiect corect, chiar dacă mai costisitor”.

Robu își prezintă propriul său plan: scoaterea din uz a liniei de tramvai dintre P-ța Maria și Spitalul de Copii și ducerea traseelor 1 si 2 de la Gara de Nord la Spitalul de Copii pe Bd. Republicii, pe o nouă linie; un subpasaj auto între Spitalul de Copii, Podul Catedralei și Podul P-tei Maria, cu trei parcări la sol deasupra acestuia; o zonă pietonală în fața Primăriei. ”Varianta mea de proiect va lasa intacte toate parcurile, precum și malurile Begăi”, spune primarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri