Semnal de alarmă privind descoperirile arheologice din Piața 700

Data publicării:
ecluza 1



”Soluția? Să se cedeze municipalității să se reconstituie așa cum a fost, e făcut la plesneală așa cum e făcut. Codul penal spune că împiedicarea conservării sau salvării acestor bunurilor se pedepsesc cu amendă sau inchisoare de la 1 la 3 ani. La ecluză e o chestie penală. Inițial, au zis că se va conserva, dar acum se distruge și va fi mutată un crâmpei din vestigiu într-o piațetă, adică se distruge tot acolo. Primăria trebuie sa sesizeze ministrul Culturii, să il sune că suntem candidați ai titlului de Capitală Culturală Europeană. Să facă acolo un obiectiv turistic, să modifice proiectul clădirii și să fie deschis publicului”, spune consilierul local Simion Moșiu.

Arhitectul Valentin Luca, specialist, profesor și autor de două cărți despre Timisoara, susține că ”în 2006 le-am spus și lui Șandor și Gaivoronschi că acolo vor găsi un sit și nu m-au crezut, asta era înainte de construirea primei clădiri de birouri. Și au găsit, nu i-a interesat și au băgat buldozerul!” Propunerea arhitectulului e să se refacă zona: ”Sunt un timișorean și nu mai am chef ca Șandor să facă ce vrea cu vestigiile Timișoarei!”.

De cealaltă parte, Ovidiu Şandor a spus că nu va comenta afirmaţiile unuia care nu e un nume în domeniu: ”Noi aşteptăm decizia specialiştilor de la Ministerul Culturii, nu de la cineva care nu cunoaște problema”.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

CITEȘTE ȘI Timișoara: iese la iveală orașul îngropat sub actualul oraș! Descoperiri arheologice de senzație

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri