Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara, la timpul viitor

Data publicării:
spitalul de copii 1



Îngrijirea pacienţilor se face în compartimente distincte, în funcţie de vârstă: grupa sugari şi copii de 1-3 ani, grupa copii preşcolari (3-6 ani) şi grupa copii şcolari (6-14 ani). Aceste compartimente vor fi organizate la etajele 3-4, fiecare nivel dispunând de câte două saloane pentru fiecare categorie de vârstă, acestea împărțindu-se pe sexe la saloanele pentru școlari și preșcolari.

Compartimentul destinat unei grupe de vârstă constituie o unitate de îngrijire relativ autonomă, în cadrul căreia, pe lângă spaţiile de spitalizare, se mai prevăd: Secţie de pediatrie, Serviciului de primire-internare a bolnavilor, Serviciului de urgenţă, Spațiu Deparazitare, Evaluare si Tratament Imediat, Camera Personal Medical, Tratament Urgențe Minore cu salon izolare, Salon Resuscitare, Întâlniri UPU, Camera de Gardă, Salon gipsare.

Iată cum va fi structurată noua clădire a Spitalului de Copii:

La demisol: spaţiile pentru prosectură, spaţiile farmaciei, spaţii de depozitare, spaţiu pentru postul trafo.
La parter: Unitate de Primire Urgenţe, acces principal în spital, secţie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.
La etajul 1 se amplasează policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creează legatura cu saloanele din Corpul de cladire existent, printr-o pasarelă pe structură ușoară, vitrata pe ambele părți.
La etajul 2: blocul operator şi spaţiile de terapie intensivă ATI.
La etajul 3: saloanele de ortopedie cu toate spaţiile adiacente acestora.
La etajul 4: saloanele de chirurgie cu toate spaţiile adiacente acestora.
La etajul 5: saloanele de prematuri cu toate spaţiile adiacente acestora.
La etajul 6: saloane pentru mame, vestiare pentru personal, săli de cursuri .

Proiectul prevede, în saloane, priză de oxigen, corp de iluminat, priză şi sonerie, noptieră cu dulap, la fiecare pat, dar și o masă cu scaune la fiecare salon.

UPDATE. Proiectul de construcție al corpului nou este disputat acum de nu mai puțin de 11 firme care s-au înscris la licitație. Primarul Nicolae Robu spune că, dacă totul decurge conform planului și nu vor exista contestații la licitație, lucrările efective vor putea începe în două luni.

Spitalul va fi zugrăvit în culori vesele, verde, mov, tocmai pentru ca micuților să nu le fie teamă când vor ajunge acolo. În ceea ce privește finanțarea, primarul Timișoarei așteaptă încă bani de la Guvern pentru cofinanțarea proiectului. La nivel local, și cei de la Consiliul Județean Timiș au decis să aloce bani pentru ridicarea noului corp de spital. Investiția totală ajunge la aproape 18 milioane de euro.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri