Start la lucrările pentru reabilitarea malurilor Begăi. Au fost deschise patru șantiere

Data publicării:
santier Bega
reabilitare Bega 01
reabilitare Bega 01


„Va încuraja sportul, plimbarea cu bicicletele, mi se pare o idee amenajarea, până acum era numai asfalt, uneori deloc, deci numai cuvinte de laudă“, „Ar fi bine, pentru că arată jalnic. Oamenii străzii îşi fac necesităţile, plus aspectul Timişoarei, care a fost oraşul florilor, nu?“, „Chiar era necesar. Pentru că. Vă daţi seama, la oamenii până în 50 de ani le mai place să mai petreacă timpul şi în natură, cât de cât. E bine“, cred timișorenii abordați de echipa Digi24 Timișoara.

 

Pe lângă pistele de biciclete de-a lungul Begăi vor fi amenajate și nouă puncte de închiriere a acestor mijloace de transport. Va fi amenajată o scenă şi mai multe gradene demontabile pentru public, iar pe Bega vor apărea terase plutitoare.

Să nu uităm de cele nouă staţii pentru vaporetto și de rampe pentru intervenţii de urgenţă, care deschid calea transportului în comun pe Bega.

 

În zona centrală a oraşului vor fi făcute amenajări pentru diverse activităţi sociale şi culturale, iar în zonele de la periferie vor fi amplasate spații pentru relaxare şi distracţie în aer liber. Valoarea contractului este de aproximativ 25de milioane de lei fără TVA, termenul de execuţie fiind de 23 de luni.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri