Stelele muzicienilor luminează la Timișoara! Ultima dezvelită, cea a Johannes Brahms

Data publicării:
placa A



Johannes Brahms este cel de-al cincilea compozitor care are o stea pe alea muzicienilor din faţa Filarmonicii Banantul. Placa reprezintă o donaţie din partea Asociaţiei Pro Philharmonia.

”Fiind un mare iubitor de muzică şi legat de oraşul Timişoara, mi se pare normal să completăm Aleea Muzicienilor. De ce îmi place Brahms? Pentru că e un romantic. Alături de ceilalţi mari romantici, are o muzică plăcută, care se adresează oamenilor, nu neaparat specialişti în muzică”, ne-a mărturisit Gheorghe Cocian, preşedintele Asociaţiei Pro Philharmonia.

Aleea Muzicienilor 01
Aleea Muzicienilor 01


”Suntem la a cincea dală, acum le avem şi iluminate, noaptea arată extrem de bine şi vom avea până la 24 de plăci comemorative, ne referim la cei mai mari şi importanţi muzicieni străini şi români. E un pas important pentru candidatura noastră de capitală culturală europeană cu aleea marilor nume ale muzicii”, a precizat Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Johannes Brahms a trait între ani 1833 şi 1897, iar în anul 1879 a concertat în capitala Banatului. Timişorenii susţin că îşi merită steaua pe aleea muzicienilor din Timişoara: ”Mi se pare fantastic. Mă gândesc oare ce urmează, care stea urmează?”, ”Foarte bine venit”, ”O părere excelentă şi o idee foarte frumoasă”. - Cum vi se pare personalitatea aleasă? ”O personalitate aleasă în rezonanţă cu Timişoara şi cu anotimpul ăsta cred”.

În prezent, pe Aleea Muzicienilor se află cinci dale, cele ale lui Franz Liszt,  Bela Bartok, George Enescu, Johann Strauss jr şi, aceasta dezvelită acum, cea a lui Johannes Brahms.

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri