Studenții au ieșit în stradă la Timișoara: ”Fără educație, piere orice nație”

Data publicării:
protestul studentilor la Timisoara 7

Primii au sosit studenții de la UVT, erau așteptați cei de la Politehnica. Studenții urmau să plece în marș pe străzile orașului, ținta lor fiind Prefectura.

În jurul orei 13,20, numărul protestatarilor a crescut la circa 100, iar în fața cantinei Poli i-au așteptat încă 100 de studenți! Ei au luat-o printre căminele din Complexul Studențesc, strigând: 6%! 

protestul studentilor la Timisoara 1
protestul studentilor la Timisoara 1

UPDATE 5.  Protestul studenților s-a încheiat, la Timișoara, în jurul orei 15.

UPDATE 4.
”Minciunile se plătesc, studenții fac iar protest”, strigă studenții. Aceștia au intrat în Piața Victoriei și s-au oprit în fața Operei. Acolo, lozinca preferată era ”Timișoara, Timișoara”

în jurul orei 14,30, studenții au ajuns în fața Prefecturii Timiș. Ei au făcut o petiție cu revendicările lor: are 13 puncte! Pe zidul Prefecturii, protestatarii au lipit un afiș - Proclamația studenților de la Timișoara -  și cântă imnul național. ”Noi de-aicea nu plecă, nu plecăm acasă, până nu finanțați, educația noastră”, susțin studenții. Unul din dascăli a luat cuvântul, în fața Prefecturii Timiș, arătându-și susținerea pentru studenți. În acele momente, erau aproape 3.000 de studenți adunați.

protestul studentilor la Timisoara 1
protestul studentilor la Timisoara 1


UPDATE 3.
Studenților li s-au alăturat și vreo 40 de profesori de la UVT și de la ”Poli”. Numărul protestatarilor a ajuns, în jurul orei 14, la circa 1.200. Coloana se îndreaptă spre Primăria Timișoara.

UPDATE 2. 
Alte lozinci: ”Azi în Timișoara, mâine în toată țara” și ”Să vină banii la studenți”. Protestatarii au urcat la primul etaj al clădirii UVT, pe copertina de la intrare, și au ținut un discurs de la înălțime.

protestul studentilor la Timisoara 1
protestul studentilor la Timisoara 1


UPDATE 1.
 Numărul protestatarilor a crescut la circa 400! În Complexul Studențesc din Timișoara, pe multe geamuri era înscris procentul dorit din PIB: 6%. 

Coloana de studenți s-a îndreptat spre Universitatea Politehnica din Timișoara. În fața Universității de Vest erau alte câteva sute de studenți, numărul protestatarilor era, în jurul orei 13,30, de circa o mie.

CITEȘTE ȘI: Studenții, protest la Timișoara pentru cele 6% din PIB pentru Educaţie

Reporter / foto: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri