Studenţii timișoreni devin angajați virtuali. Intră în laboratorul de practică!

Data publicării:
laborator de practica B



Până la deschiderea „Laboratorului de Practică" de la Universitatea Politehnica, studenţii erau nevoiţi să bată la uşile diferitelor companii şi să ceară permisiunea ca să vadă cum îşi desfăşoara activitatea. Acum însă... ”Am auzit de oportunitatea asta, știam că o să facem ceva practic, că o să ne fie recunoscută și practica pe care trebuie s-o facem în fiecare vară” și ”Am zis "Hai că este o oportunitate de a mă împrieteni mai mult cu ei" și în al doilea rând profesionalismul dat de firmele participante la proiect”, spun ei.



Opt companii importante din Timişoara au acceptat să intre în acest program.
Practiv, printr-o transmisiune în direct, realizată prin Internet, reprezentanţii firmelor intră în contact cu studenţii, cărora le explică exact cum se desfăşoară procesul tehnologic în firma lor. Ba mai mult, le dau tinerilor diferite sarcini şi aşteaptă să vadă cum se descurcă.

 ”Am reușit puțin să influențăm ceea ce învață studenții, adică să venim cu niște subiecte care sunt complementare curriculei lor și care sunt foarte de folos atunci când vor lucra într-un mediu industrial”, afirmă Alina Nanu, reprezentant al unei companii.

120 de ore durează practica în acest laborator al Politehnicii.

Scopul principal este formarea lor într-un mod mult mai apropiat de situația reală din companii, pentru că ei au lucrat pe studii de caz, pe partea de management de proiect”, precizează pentru Digi24 Timișoara dr. ing. Diana Andone coordonator centru e-learning UPT.

Costurile pentru înființarea și punerea în funcțiune a acestui centru de întreprindere simulată se ridică la 4 milioane de lei.

Foto: UPT
Reporter: Ioana Sapianu
Redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri