Sute de joburi, disponibile la Târgul de Cariere de la Timișoara

Data publicării:
targul de cariere prima

Cătălin Bobărnac are 20 de ani si este student la Facultatea de Educație Fizică si Sport din Timișoara. Susţine că, momentan, domeniul în care studiază nu-i oferă oportunitatea unui loc de muncă. Aşa că a decis să se reprofileze și, la Târgul de Cariere, ne spune: ”Momentan în domeniul IT aş căuta ceva, dacă nu PR şi comunicare”.


Pe lângă Cătălin, alţi peste 1.000 de tineri prezenţi la Târgul de Cariere şi-au încercat norocul: ”Un loc de muncă stabil, cu un minim pe economie, pentru că sunt student în anul întâi. Mă interesează pentru comunicații, telecomunicații și relatii internationale”, ”Caut ceva în legătură cu limbile străine. Am fost plecată opt ani în Franța și mă interesează ceva în legătură cu limbile străine, pentru că știu mai multe limbi”, ”Caut în domeniul cadastrului sau un call center în limba rusă”.

Treizeci de companii din IT, marketing sau inginerie îşi prezintă oferta la Timişoara, la Târgul de Cariere. Angajatorii ştiu exact ce caută.

 
”Profilul este tineri absolvenți de studii cât mai tehnice, automatică, calculatoare, telecomunicații, în principal absolvenți în domeniul informatică și chiar în domeniul economic, pentru partea de consultanta SAP”, spune Diana Drăgan, reprezentantul unei companii. Iar Luisa Olar, organizatorul evenimentului, precizează: ”Se caută tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, studenți, dar şi proaspăt absolvenţi şi absolvenţi cu până la șapte ani de experienţă în câmpul muncii”.

La Târgul de Cariere sunt însă şi companii care recrutează tineri fără experiență sau studii superioare, pentru un loc de muncă în străinătate.

 
”Oferim un training de specialitate, nu cerem experiență pentru aceste poziții. Se face un training pe o durată de trei luni, după aceea, bineînțeles, există oportunitatea de a avansa profesional. Salarizarea diferă, în funcţie de limbile străine cunoscute şi de experienţă”, afirmă Camelia Filip, HR manager.

Târgul de Cariere de la Timişoara a ajuns la cea de-a treia ediţie.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri