Telefonul sună scump la Primăria Timișoara. Actuala conducere pune telefonul în furcă

Data publicării:
telefoane 1

Mi se pare scump și o escrocherie tot ce se întâmplă aici”, ”Foarte mult, foarte mult, puteau dota ceva la spitalul de copii”, ”5.000 de euro e o sumă mare, pentru parcuri nu sunt bănci, coșuri de gunoi”, astfel sună opiniile câtorva timișoreni, culese de Digi24 Timișoara.

Cei 5.200 de euro acopereau lunar costurile pentru 200 de abonamente de telefonie ale angajaților Primăriei. Risipa din bani publici a fost descoperită în cadrul unui control intern de actualul viceprimar.



Viceprimarul Timișoara Traian Stoia afirmă că ”se plăteau peste 60.000 de euro anual și acum se plătesc numai 24.000”.

După negocieri cu alți operatori de telefonie mobilă, pentru aceleași servicii, de luna viitoare, municipalitatea va achita mai puțin de jumătate din valoarea fostului contract, adică numai 2.000 de euro.

Stoia susține: ”Contractele în Primărie sunt făcute defectuos. Noi ne trezim că, după ce au fost încheiate, s-a greșit. Părerea mea este că sunt așa de evidente greșelile că eu zic că e rea intenție

Reprezentanții fostei administrații a orașului nu au vrut să comenteze situația sumelor plătite până acum din bani publici pentru serviciile de telefonie. Pe lângă plata abonamentelor de telefonie, în Timișoara, multe dintre contractele de servicii încheiate în trecut au păgubit bugetul local. 

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Cristian Axinte
Redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri