Arestat pentru 29 de zile pentru terorism! Procurorii îl acuză pe un tânăr din Arad de planuri criminale

Data publicării:
tanar

”Ai vrut să arunci în aer un local din Arad, când aveai 16 ani? Cine te-a pus să faci bombele? Regreți? Erai interesat și de trupele paramilitare?”Două ore au durat audierile, iar judecătorii care au decis arestarea tânărului pentru 29 de zile au aflat detalii tulburătoare despre suspect.

În sala de ședințe, procurorii DIICOT le-a prezentat judecătorilor detalii despre planurile suspectului, când acesta avea doar 16 ani. Tânărul vroia să arunce în aer un local din Arad, cu o mașină capcană.

 

”În 2010, suspectul a fost înregistrat în timp ce purta o discuție despre posibilitatea aruncării în aer a unui local din Arad. Planul ar fi implicat o mașină umplută cu substanțe pirotehnice. <<Nimeni nu ar fi scăpat. Nu explozia devastatoare i-ar fi ucis, ci suflul deflagrației>>, spunea suspectul. Aceasta era interesat de filmele care prezentau activitățile trupelor paramilitare și filmele care aveau ca temă uciderea părinților”, se arată în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT Timișoara.

Avocatul arădeanului, Tripona Murgu, susține însă că bombele nu erau altceva decât niște petarde artizanale: ”Bombe în ghilimele, el întotdeauna a spus că a confecționat doar petarde. Pentru el, de mic, de la 16 ani, a fost un hobby confecționarea petardelor”.

 

Anchetatorii au aflat că tânărul era dispus să asambleze și grenade, cel puțin la fel de puternice ca și bombele artizanale. Pentru a se apropia de tânăr, polițiștii sub acoperire au cumpărat de la el doi câini, suspectul întreținându-se din creșterea câinilor de luptă.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri