Vântul oprește traficul greu la frontieră. Localități fără curent, un acoperiș de bloc spulberat!

Data publicării:
interventie la acoperis prima

Cod galben de vânt în judeţele Timiş şi Caraş Severin, vineri, până la ora 14. Rafalele de vânt ating şi chiar depăşesc 60-70 de km/h. Poliţiştii de la Rutieră au restricţionat încă de aseară de la ora 22 traficul autovehiculelor peste 3,5 tone prin punctul de trecere a frontierei Stamora Moraviţa. La graniţa cu Serbia, în acel punct, vântul suflă cu putere şi aduce pe şosea zăpada din câmp şi îngreunează traficul.

Pentru că vama e închisă temporar, şoferilor de maşini mari li se recomandă să folosească punctul de trecere a frontierei Jimbolia, pe traseul Utvin – Sânmihaiu Român – Bobda – Cenei – Cărpiniş – Jimbolia.

Pe de altă parte, tot din cauza vântului puternic, şase localităţi din judeţul Caraş - Severin au rămas fără curent electric. Este vorba despre Jitin, Iabalcea, Nermed, Caraşova, Moldova Nouă parţial, Bolvaşniţa

interventie la acoperis 01
interventie la acoperis 01


În Caransebeş, acoperişul unui bloc a fost devastat de vântul puternic, atârnă peste marginea imobilului - este un pericol pentru trecători!, au fost chemați pompierii pentru a preîntâmpina o tragedie. Ei au reușit să curețe terasa blocului de ce mai rămăsese din acoperiș.

UPDATE 3. Peste 60 de tiruri au fost oprite în apropierea Vămii Moraviţa în această dimineaţă. Alte 15 vehicule sunt încă de aseară blocate între vămi.

Autorităţile sârbe au transmis omologilor din România să restricţioneze traficul la frontieră din cauza viscolului. Mulţi dintre şoferii vehiculelor de mare tonaj blocate în vamă spun că ar fi trebuit să ajungă deja cu marfa la descărcat: ”În Serbia, situaţia este critică. Autorităţile din Vârşeţ au emis un cod roşu de viscol, iar traficul camioanelor a fost oprit”.

În plus, la vamă, peste 30 de tiruri aşteaptă să intre în România, însă vremea nu pare să se îmbunătăţească.

Pe lângă Moraviţa, şi vămile Naidăş şi Jimbolia sunt închise pentru tiruri şi camioane. Şoferii vehiculelor de mare tonaj care trebuie să ajungă în Serbia o pot face prin judeţul Mehedinţi. Traficul autoturismelor în schimb se desfăşoară normal, însă autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum fără lanţuri şi lopeţi.

La orele după-amiezii, a fost rezolvată alimentarea cu energie electrică a localităților cărășene afectate. 

UPDATE 2. Meteorologii au prelungit, până la ora 20, atenționarea cod galben

Sunt prognozate intensificări ale vântului, rafalele vor atinge și depăși, izolat, 60 - 70 km/h. Zona vizată: sudul județelor Timiș și Caraș-Severin.  

UPDATE 1. Autorităţile sârbe au oprit, de vineri, din cauza vântului puternic, gheții şi zăpezii, circulaţia pentru toate mașinile de marfă, pe drumurile de pe teritoriul țării vecine ce duc spre punctele de trecere a frontierei Jimbolia, Moraviţa şi Naidaş.

În aceste condiții, Poliția de Frontieră recomandă şoferilor mașinilor grele să foloseasca, pentru ieșirea din țară, punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I din judeţul Mehedinţi.

Poliția de Frontieră Timișoara ”va dispune, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pe partea sârbă, măsurile necesare (suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea în punctul de trecere a frontierei, creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, dacă situaţia o va impune) pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent”, ni s-a precizat.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Sursa foto/video Caransebeș: ISU ”Semenic” Caraș-Severin
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri