Timișoara: pregătiri pentru sărbătorile de iarnă... iluminate festiv

Data publicării:
iluminat prima

Pentru că se împlinesc 129 de ani de când Timișoara a devenit primul oraș din Europa care a fost iluminat electric, autoritățile s-au mobilizat, iar străzile - încă din noiembrie - arată ca de Crăciun. 100.000 de euro a alocat Primăria Timişoara pentru iluminatul festiv, iar mare parte dintre instalaţiile electrice au fost deja montate. Ca atare, doar zăpada lipseşte din Timişoara pentru a întregi peisajul.

Edilii spun că iluminatul festiv putea să fie și mai spectaculos, dar nu vor să facă risipă. ”Va fi mai bine decât anul trecut, însă nu vom epata pentru că avem cheltuieli foarte mari. De sărbătorile 2014-2015 ne vom permite mai multă strălucire decât acum”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

 

Totuși, suma de 100.000 de euro naște controverse: ”Poţi să comemorezi un eveniment şi să faci o sărbătoare din asta şi cu mai puţini bani”, ”Dacă vor fi atâţia bani, atunci sper să fie ceva cu care să fim primii în România chiar”, ”Câţi mai mulţi bani, dacă sunt, de ce să nu îi folosim”, ”În State şi pe unde am mai fost, chiar de pe prin octombrie-noiembrie încep să împodobească”.

Miile de beculeţe din Timişoara, care vor „lumina" sărbătorile de iarnă, vor fi aprinse oficial în luna decembrie.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri