Timișoara rivalizează cu Hawaii: plajă sub palmieri

Data publicării:
Hawaii la Timisoara

Pregătiți de plajă, cu prosoape, grătare, loțiuni de protecție și umbrele, 200 de timișoreni au ocupat centrul orașului și au pus în valoare palmierii. Au stabilit împreună că Timișoara se poate transforma într-o... stațiune de litoral.

"Astăzi sărbătorim sărbătoarea palmierului. E o nouă inițiativă a tinerilor din Timișoara", "Avem palmierii aici și nu avem nevoie de mare. De ce ne trebuie apă când avem palmieri?", "Aici ne facem concediul vara asta. Toată vara aici stăm", "Ca in Tenerife. Mulțumim primarului. Foarte tare", sună câteva din opiniile tinerilor care s-au distrat pe cinste. Vezi care este insemnul oficial al... Palmișoarei!

Primarul Timișoarei Nicolae Robu susține că locul palmierilor este în oraș: „Majoritatea cetăţenilor care i-au văzut spun că sunt frumoşi şi bineveniţi, contribuind la diversificarea zestrei vegetale a Timişoarei, oraş caracterizat, poate înainte de orice, tocmai prin diversitate, toleranţă la diversitate şi deschidere la nou".

În Timișoara există în acest moment 40 de palmieri, care au fost cumpărați la bursă de municipalitate, costul lor ridicându-se la 10.000 de euro. Palmierii au fost montați pe o alee centrală din motive de estetică, dar apariția lor a născut controverse încă din prima zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri