Timișoara: trei noi cazuri de infecţii în spital cu o bacterie care se contactează, de obicei, în unităţile sanitare

Data publicării:
pacient

Ştefan Iuriano a ajuns în urmă cu câteva zile la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a se trata de bacteria Clostridium. Era internat pe Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean din Timişoara, unde primea tratament pentru ulcer la stomac, atunci când a aflat că a contactat virusul: ”Când aproape să plec acasă au venit şi au zis: Nu mai puteţi pleca acasă, vă transferăm la Pădurea Verde, că aveţi un virus şi-atunci am auzit că mai sunt oameni acolo care au avut aşa ceva”.

Alţi doi pacienţi au ajuns la scurt timp la spital, cu acelaşi diagnostic. Acum, familia unuia dintre aceştia ameninţă cu instanţa, convins fiind că bacteria a fost contactată în Spitalul Judeţean.

Acolo era o mizerie, nu am cuvinte să o caracterizez, am fost nevoit să curăţ eu salonul, să spăl, personalul medical şi cel auxiliar se preocupa foarte puţin de îngrijirea lor”, spune fiul unui pacient.

De cealaltă parte, reprezentanţii unităţii medicale spun că este exclus ca pacienţii respectivi să fi contactat bacteria pe perioada internării.

 

”Din toate raportările şi analizele făcute în cadrul Spitalului Judeţean, nu reiese faptul că această bacterie ar fi transmisă de la un pacient către un alt pacient aflat în cadrul Spitalului Judeţean.Este posibil să o fi avut”, afirmă Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Infecţia dobândită se poate trata cu antibiotice, iar în aproximativ două săptămâni pacientul poate pleca acasă. Pot exista însă şi complicaţii.

 

”Este o afecţiune care, la persoane cu patologii multiple, poate da o formă de enterocolite cu pseudo-membrane, cu evoluţie foarte severă şi cu mortalitate mare. Am avut şi cazuri de acest fel”, afirmă Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

În vara anului trecut, rudele unui pacient care a murit la scurt timp după ce a fost externat de la Spitalul Judeţean din Timişoara aduceau acuzaţii grave unităţii. Familia bărbatului declara că acesta a fost răpus de infecţia dobândită în urma contactării bacteriei Clostridium.

reporter: Maria Rohnean
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri