Trafic deviat, în centrul Timișoarei, la înscăunarea noului mitropolit

Data publicării:
inscaunare

Restricţiile întră în vigoare la 7:30 și vor fi ridicate abia după ora 13. Liniile de autobuz 33, Expres 3 si Expres 33 vor circula până la Piața Regina Maria. Acestea vor opri in stația pentru tramvaie de la Catedrală și în stația din dreptul Parcului Central.

Până la ora 13:30, accesul mijloacelor de transport public în statia de autobuze de la Catedrala Mitropolitană nu va fi permis.

Înalt Preasfinţitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, a fost ales mitropolit al Banatului în cadrul Sfântului Sinod, organizat la începutul lunii la București. În cursă au intrat trei candidați: Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcop de Caransebeș, şi Înalt Preasfinţitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, cel din urmă fiind și alesul Sinodului.

Noul mitropolit al Banatului va fi înscăunat chiar de către Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va veni la Timişoara şi care, cu această ocazie, va primi şi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Timiş.

Redactor: Raluca Popa
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri