Traficul matinal, coşmarul şoferilor din capitala Banatului

Data publicării:
masini A

După ce Podul Michelangelo, cel care face legătura între partea de sud şi cea de nord a Timişoarei, a fost închis circulaţiei, conducătorii auto sunt direcţionaţi acum pe strada Pestalozzi



Șoferii care au vrut să ajungă din sudul orașului spre centru și în zona nordică, au avut de îndurat aglomerația de pe această stradă. Aici se circulă bară la bară, coloana de mașini se întinde pe câteva sute de metri, iar nervii șoferilor sunt întinși la maximum: ”Groaznic, la orele astea”,”Ne dorim să se facă ceva, că din păcate, stăm cu orele în mașină”, - Cât faceți pe drum? ”De la treisferturi de oră la o oră și jumătate”.



Nici în intersecţia bulevardelor Mihai Viteazu cu Vasile Pârvan nu s-a circulat mai uşor. Şoferii au început să-şi piardă răbdarea după ce au rămas blocaţi în trafic minute în şir. Opinii: „Pentru Timişoara este excelent, îmi vine să plec, să mă mut din ţară", ”„Păi am făcut acum...cam de 45 de minute am plecat, în condiţii normale făceam cam 10 minute", „Ca la Robu...” -Aţi găsi o soluţie? ”Elicopter!"

În urmă cu o lună, şoferii nu aveau nevoie de mai mult de trei minute pentru a ajunge din Piaţa Bălcescu până la intersecţia bulevardelor Mihai Viteazu cu Vasile Pârvan. Acum, acelaşi traseu îl parcurg în mai bine de 15 minute.

 

Și traficul în centrul Timișoarei a fost paralizat, acolo unde cea mai mare provocare pentru şoferi a fost să stea minute bune la semafor. DE pildă, pe Bd. C.D. Loga: ”Groaznic, de o oră stau in trafic, ca sa ajung la spital”, ”Depinde de semafor, dar am stat mult, 40-50 de minute”.

 

O alta problemă pentru şoferi rămâne găsirea unui loc de parcare. Iar cei care nu şi-au lăsat maşina într-un loc autorizat, au avut parte de surprize neplăcute: li s-au ridicat mașinile. Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, ne precizează: ”Am cerut deja polițiștilor locali să fie mai prezenți pe străzi, nu neapărat în dirijarea traficului, ci în respectarea legii în primul rând”.

UPDATE. Despre traficul rutier de coșmar, la orele dimineții, din Timișoara, cu Dan Diaconu, invitat la principalul jurnal Digi24 Timișoara: dumneavoastră - a fost întrebat viceprimarul orașului - cât faceți până la serviciu?

”Noi nu scuze trebuie să găsim, ci trebuie să găsim soluții”, a afirmat Dan Diaconu, care a prezentat câteva dintre acestea:

- pe termen scurt - la pasajul Michelangelo, mâine se pun grinzile și se speră ca, la începutul lui noiembrie să se redeschidă circulația pe două benzi; s-a luat legătura cu rectorii universităților pentru a se vedea în ce măsură se poate decala programul studenților, către 8,30-9, pentru ca mașinile acestor tineri să nu se afle mai devreme în trafic; sistemul de trafic management, care e vital în momentul de față - sunt 150 de semafoare controlate computerizat și cu camere de luat vederi care, în mod inteligent, fac prioritizarea traficului;
- pe termen lung - lucrări de infrastructură, cu începerea execuției de anul viitor, e vorba despre închiderea inelelor de circulație, poduri peste Bega, lărgirea de pasaje.

reporteri: Adina Iriza, Maria Rohnean, Marcela Sferlea
operatori: Viorel Jiva, Mihai Pop, Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri