Trei timişeni pornesc spre Parlamentul European

Data publicării:
rezultate prima

Rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne au produs o explozie de bucurie la sediul Partidului Social Democrat din Timiş. La nivel naţional, PSD a obţinut 41 de procente, rezultat care o va trimite pe Maria Grapini la Bruxelles.

„Proiectele pe care n-am putut să le duc la bun sfârşit pe domeniul turismului să le duc acum, să promovez România şi produsele turistice ca europarlamentar", a anunțat Maria Grapini, europarlamentar.

Atmosferă diferită la sediul Partidului Naţional Liberal, grupare care a obţinut sub 15% din sufragii. Chiar şi cu acest rezultat, Cristian Buşoi a prins un loc de europarlamentar. „Cred că va trebui să luptăm în continuare, să ne facem datoria și să ne străduim mai mult pentru a-i convinge pe cât mai mulți români și, în cazul meu, pe cât mai mulți timișoreni că merită să ne susțină", ne-a declarat Cristian Buşoi, europarlamentar.

27,94% dintre timişeni s-au prezentat la vot la alegerile pentru Parlamentul European. Prezenţa este mai mare decât în urmă cu cinci ani. În 2009, numai 22,75% dintre alegătorii din judeţ au ajuns la urne.

reporteri: Miodrag Hojda / Maria Rohnean
operatori: George Ştefăniţă / Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri