Alegeri parlamentare 2020. USR PLUS București și-a desemnat candidați. Presadă și Alexandrescu, pe locurile 6 și 7

Data publicării:
florina presada
Senatorul USR Florina Presadă. Foto: Facebook / Florina Presadă

Alianța USR PLUS București și-a stabilit candidații pentru Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare 2020. Florina Presadă și Vlad Alexandrescu sunt abia pe locurile 6 și 7 pe lista pentru Senat. Presadă acuza săptămâna aceasta că metoda de stabilire a candidaților pentru alegerile parlamentare este un „abuz” al conducerii USR.

Pentru Senat, candidații sunt Ștefan Pălărie, Silvia Dinică, Simona Spătaru, Cristian Ghica, Anca Dragu, Florina Presadă, Vlad Alexandrescu, Adina Săniuță, Cezar Cobianu și Cosmin Nițu.

Candidații clasați primii pentru Camera Deputaților sunt Claudiu Năsui, Cristina Prună, Oana Țoiu, Cristian Seidler, Diana Buzoianu, Mihai Badea, Cătălin Teniță, Tudor Pop, Diana Stoica, Alin Apostol, Denisa Neagu, Oana Marciana Ozmen, Alexandru Dimitriu și Octavian Berceanu.

Potrivit unui comunicat de presă, pe listele de candidați se află „parlamentari care au reprezentat cu succes organizația și în actuala legislatură, dar și oameni noi cu experiență în mediul privat și în societatea civilă, oameni care au contribuit prin activitatea lor la proiecte importante pentru oameni”.

Procesul de desemnare a candidaților comuni a fost primul în care membrii celor două partide și-au ales candidații comuni. Organizatorii au asigurat atât transparența procesului, cât și respectarea întocmai a protocolului de fuziune între cele două partide”, se mai arată în comunicat.

Totuși, în ultimele zile au existat dispute privind desemnarea candidaților alianței pentru alegerile parlamentare 2020.

Este măcel în partid”, a declarat pentru Digi24.ro unul dintre liderii USR PLUS.

Senatoarea Florina Presadă i-a acuzat pe Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui că au venit cu o listă de delegaţi care să voteze locurile eligibile la parlamentare după cum li se va cere.

De pe azi pe mâine s-au anunţat termenele pentru a te putea înscrie ca delegat în conferinţa municipală şi tot aşa, pe un anumit site au apărut indicaţii de vot pentru membrii filialei de vot USR Bucureşti în sensul în care aceştia trebuia să aleagă o anumită listă de delegaţi, astfel încât aceştia să poată vota o anumită listă de parlamentari. Nu a existat o competiţie, un concurs adevărat între membrii înscrişi pentru a putea fi înscrişi delegaţi”, a spus ea.

În replică, președintele PLUS, Dacian Cioloș, spune că „președintele unui partid nu pune cu mâna candidații pe listă” și că există o procedură de selecție stabilită prin statutele partidelor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri