Amendă usturătoare pentru o persoană care a refuzat să poarte mască de protecţie la vot

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Mașină de poliție. Imagine descriptivă. Foto: Poliția Română

O persoană din municipiul Târgu Secuiesc a fost amendată pentru că a refuzat să poarte mască de protecţie în incinta secţiei de votare, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la urne. Pe parcursul zilei, digi24.ro vă va ține la curent cu incidentele din ziua votului, la Alegeri locale 2020. 

„La o secţie de votare din municipiul Târgu Secuiesc, o persoană a refuzat să poarte mască de protecţie în secţia de votare în timp ce îşi exercita dreptul la vot. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 1.800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor IJP Covasna, nu au fost înregistrate alte incidente majore.

„Pe raza judeţului Covasna procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forţele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi facilitarea procesului electoral. În acest sens au fost instituite un număr de 3 zone de risc şi o zonă specială, zone în care forţele MAI au fost suplimentate. Astfel, urmare a notificărilor primite prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot - SIMPV au fost desfăşurate echipe de verificare care au cercetat fiecare semnalare, acestea fiind în număr de 6, până la momentul actual. Dintre acestea 3 au fost înregistrate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe şi câte unul pe raza oraşelor Covasna şi Întorsura Buzăului şi tot unul pe raza localităţii Aita Mare. Acestea privesc persoane care doreau să îşi exercite dreptul la vot dar nu se regăseau pe listele electorale. În urma verificărilor s-a stabilit că notificările primite nu se confirmă, persoanele în cauză având vize de reşedinţă pentru localităţile în care au votat, fiind înscrise pe listele electorale suplimentare”, precizează sursa citată.

De asemenea, Poliţia a primit sesizări că în localitatea Ghidfalău susţinătorii unui candidat ar fi încercat să influenţeze persoanele care s-au prezentat la vot.

„În urma verificărilor efectuate cu celeritate de poliţişti, s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă”, au menţionat reprezentanţii IJP Covasna.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri