Barna și Cioloș anunță un rezultat „fantastic” al USR-PLUS: Avem mii de consilieri în țară. La două tururi am fi câștigat mai mult

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos dan barna
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Liderii USR-PLUS au prezentat luni dimineață, în urma rezultatelor parțiale la alegerile locale, o parte dintre victoriile pe care le-au obținut. Dan Barna a spus că noul partid a obținut mii de consilieri în localitățile din toată țara, în timp ce Dacian Cioloș a precizat că este „o schimbare a modului de a face politică” și că, dacă ar fi fost alegeri în două tururi, USR-PLUS ar fi obținut rezultate mai bune.

„Este remarcabil că USR-PLUS a resuit să construiască o punte stabilă. Timișoara, Alba Iulia, Brașov, Bacău, o punte pe care se va construi buna guvernare a următorilor ani, coroborat cu rezultatele din București”, a spus Dan Barna.

Co-președintele USR-PLUS a spus că „lupta de a convinge cetățenii dă rezultate”. „Vorbim de mii de consilieri în UAT-urile din țară, încă nu avem cifra exactă. Vom putea să aducem acele proiecte pe care le-am promovat pe agenda publică”, a subliniat el.

Barna i-a felicitat pe Dominic Fritz, Gabriel Pleșa, Allen Coliban, Lucian Viziteu, dar și pe Clotilde Armand și Radu Mihaiu, câștigători în marile orașe. De asemenea, i-a menționat pe Bogdan Novac, ales primar în Breaza, Elena Lasconi la Câmpulung, dar și pe Vasile Cărare și Camelia Betea.

„Sunt punctele din care USR-PLUS va duce acea bună guvernare atât de importantă și necesară”, a adăugat Barna.

În ceea ce privește majoritățile din consiliile județene și locale, el a spus că „vom fi foarte fermi pe principiile pe care le-am susținut în campanie: integritate, transparență, toleranță zero la nepotism, corupție sau lipsa de integritate”.

„Așteptăm rezultatele finale, le cerem colegilor să rămână vigilenți până la sfârșit, pentru că am avut cazuri unde am pierdut la o diferența de 1 sau 2 voturi”, a subliniat el.

La rândul său, Dacian Cioloș a spus că „pentru USR-PLUS nu e semnificativ atât numărul de primari și de consilieri, cât faptul că e pentru prima dată când cetățenii la vot apreciază principiile pe care noi le-am afișat”.

„Vorbim de un rezultat fantastic pentru noi, pentru că e o schimbare a modului de a face politică. A fost cazul la București, Timișoara, Brașov, sunt alte orașe unde colegii au ieșit pe poziția a doua, dar la diferență foarte mică. Dacă am fi avut două tururi am fi câștigat mai mult”, a spus co-președintele USR-PLUS.

El a reiterat că „vedem o schimbare a abordării politice, oamenii apreciază proiectele, abordarea constructivă. Am venit cu o abordare fără hoție, care a mers natural împotriva PSD și a partidelor vechi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri