Băsescu: Cineva din USR nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător la Primăria Capitalei, ca să țină partidul din funcția de președinte

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu 2 digi24

Traian Băsescu a vorbit la Digi24 despre rămânerea PMP-ului în afara alianței PNL-USR-PLUS care îl susține pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte spune că este posibil să fi existat un calcul în interiorul USR care să forțeze un contracandidat pentru Nicușor din partea PMP, astfel încât șansele acestuia de a câștiga să se diminueze. „Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător al cursei pentru funcția de primar general, ca să poată țină în continuare partidul din funcția de președinte”, spune Traian Băsescu. Persoana la care face referire fostul președinte este liderul USR, Dan Barna.

Oamenii ăștia trebuie să-și pună în primul rând întrebarea: Care este soluția pe care ei au dat-o PMP-ului?, în condițiile în care n-au acceptat ca și PMP să intre în alianța de dreapta. Iar soluția pe care au dat-o ei a fost non-soluție. Ceva de genul „Nu ne pasă!”. Eu știu cum au procedat, ca niște politicieni lipsiți de experiență. Ce să cred? Te aștepți la politicenii tineri, la generația tânără să aibă o analiză corectă, aprecieri corecte, să încerce să nu mintă” a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Fostul președinte spune că partidul din care face parte nu a fost acceptat de alianța PNL-USR-PLUS, tocmai că se spera că va desemna un candidat pentru fotoliul de primar general, și, respectiv candidați la sectoare.

„Eu exprim o altă variantă. De fapt, a fost eliminat din alință PMP-ul în ideea că va proceda ca orice partid parlamentar, adică își va face liste de candidați și la municipiu și la sectoare, ceea ce va diminua șansele lui Nicușor Dan să câștige alegerile”, a spus fostul președinte.

„Mă tem că a existat și un astfel de calcul. Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător al cursei pentru funcția de primar general, ca să poată țină în continuare partidul din funcția de președinte (Dan Barna – n.red.). Cred că a existat și un astfel de calcul”, a mai declarat Băsescu.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri