Ce promite Tăriceanu dacă o să fie votat primar al Bucureștiului: Columna lui Traian, amplasată în Piața Victoriei

Data publicării:
Columna lui Traian roma italia
Foto: Profimedia Images

Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat, joi, candidatura la Primăria Generală a Capitalei şi programul electoral „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”. Fostul premier vrea transport public gratuit, subvenționarea centralelor de apartament, să dărâme gardurile de la Parlament și Palatul Cotroceni și să amplaseze Columna lui Traian în Piața Victoriei.

„Aş vrea să facem nişte trasee verzi în Bucureşti. Primul parc care trebuie redeschis publicului prin dărâmarea gardurilor este Parcul Cotroceni, împreună cu parcul de la Palatul Parlamentului. La fel, avem acolo o suprafaţă uriaşă, care nu este folosită în interes public larg. (...) Este un bun moment să gândim cum construim o pădure urbană în jurul Palatului Parlamentului, care să se integreze cu celelalte parcuri din zonă”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanun a vorbit, printre altele, de modernizarea Sălii Palatului, reamenajarea Pieţei Victoria prin amplasarea Columnei lui Traian, precum şi construirea unor săli de evenimente publice şi de concerte.

„Sunt puţine spaţii publice care să dea culoare, farmec oraşului în care trăim. Cu arhitecţii cei mai buni din Bucureşti, cu urbaniştii, am gândit câteva proiecte pentru refacerea unor zone importante din Bucureşti. În primul rând, proiectul care va cuprinde modernizarea Sălii Palatului şi a spaţiului înconjurător. În al doilea rând, reamenajarea Pieţei Victoriei, unde este sediul Guvernului, prin aducerea unui important monument de identitate şi istorie a poporului român - amplasarea Columnei lui Traian în Piaţa Victoriei. Este un proiect făcut de urbanişti, un proiect superb, care amplasează Columna lui Traian chiar în axa vizuală care merge pe bulevardul Kiseleff de la Arcul de Triumf. Şi vreau ca acest proiect, care a fost gândit prima dată în secolul XIX de Mihail Kogălniceanu şi apoi de mari oameni politici din România, să prindă contur în mandatul meu. Vreau de asemenea să amenajăm zona de la Fântâna Mioriţa şi Gara Băneasa”, a precizat liderul ALDE.

Printre propunerile sale se numără gratuitatea transportului public şi subvenţionarea centralelor de apartament. 

„Suntem prizonierii aceluiaşi sistem de încălzire şi distribuire a apei calde centralizat. Din păcate, s-a investit foarte puţin pentru modernizarea lui. Dacă facem un calcul aproximativ, ne trebuie 480 de ani să refacem tot sistemul de termoficare din Bucureşti. (...) Se persistă în folosirea acestui sistem. Noi propunem să renunţăm la acest sistem şi să folosim banii mai eficinent - să subvenţionăm achiziţia de centrale individuale de apartament”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a vorbit și despre problemele traficului din Capitală.

 

„Traficul e una din problemele cronice de care ne lovim şi soluţii în ultima perioadă am văzut prea puţine. Soluţia pentru descongestionarea traficului este să recurgem la transport public, unul de calitate, eficient, curat”, a punctat el.

Redactor: Robert Kiss

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri