Cine este Radu Mihaiu, candidatul care a realizat marea surpriză de la Sectorul 2 al Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
radu mihaiu
Radu Mihaiu. Foto: Facebook

Radu Mihaiu, desemnat de exit-poll noul primar al Sectorului 2, la o distanță sigură de următorul candidat, a participat la alegeri din partea USR-PLUS. Figură puțin cunoscută, Mihaiu a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Cioloș. Este căsătorit, are două fetițe și conduce o firmă care dezvoltă aplicaţii digitale, potrivit descrierii pe care și-a făcut-o pe site-ul de campanie.

Radu Mihaiu (43 de ani) a terminat Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică. El a activat în sectorul privat, în domeniul IT, potrivit CV-ului său.

A fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unde s-a ocupat de evaluarea proiectelor și procedurilor IT, apoi a devenit secretar de stat în același minister. 

Și-a continuat cariera politică alături de USR, iar din 2018 este președintele organizației USR Sector 2.

Radu Mihaiu este căsătorit și are două fetițe. 

Împreună cu soția, dețin un teren intravilan în București (256 mp), două apartamente (75 mp și 120 mp) și o mașină Mazda, potrivit declarației de avere.

Conturile sale la bănci totalizează 175.000 de lei și 2.000 de euro. De asemenea, și-a împrumutat firma la care este asociat cu 270.000 de lei.

Radu Mihaiu are datorii de 39.000 de euro și 520.000 de lei, scadente în 2039, respectiv 2047.

În privința veniturilor, împreună cu soția au realizat 100.000 de lei anul trecut, plus 24.000 de lei din închirieri, plus 51.000 de lei soția, Carmen Mihaiu, indemnizație de creștere copil, potrivit declarației.

Proiectul de candidat al lui Radu Mihaiu poate fi citit AICI  

Citește și: EXIT POLL Rezultate alegeri locale 2020 București: Nicușor Dan 47,2%, Gabriela Firea 39%. Surprize mari la sectoare

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri