Cine intră în lupta pentru București: Dreapta ne-unită versus Firea-PSD

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
campanie afise electorale partide
Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Negocierile pentru candidaturile comune PNL-USR-PLUS în Capitală au ajuns la final. Conform unor surse apropiate discuțiilor, sunt șanse mici ca înțelegerea să includă și PMP, motiv pentru care candidatura fostului președinte Traian Băsescu la Primăria București devine o variantă tot mai posibilă. Conform ultimelor discuții, PNL va propune candidații pentru sectoarele 3,5 și 6, iar Alianța USR-PLUS pentru sectoarele 1,2 și 4. 

Surse politice implicate în negocierile purtate în ultima săptămână au declarat pentru Digi24.ro că „cel mai probabil” nu vor mai exista discuții cu PMP, după ce reprezentanții USR-PLUS s-au opus unei alianțe cu partidul condus de Eugen Tomac, din cauza pretenților ridicate la negocieri. Punctul principal de disensiune a fost candidatura lui Mihai Neamțu la sectorul 3, sector care revine însă liberalilor.

Citește și Eugen Tomac: PMP ia în calcul să meargă pe cont propriu la primăriile din București. Băsescu ar pute candida pentru Primăria Generală

Până la ora redactării acestui material, în PNL nu a fost luată o decizie în legătură cu candidatul pe care ar urma să îl arunce partidul în lupta cu Robert Negoiță. Au fost luate în calcul mai multe variante, inclusiv o candidatură a lui Traian Berbeceanu, consilierul ministrului de Interne, proaspăt înscris în PNL.

Astfel, PNL și Alianța USR-PLUS își vor împărți în mod egal sectoarele din București. Surse liberale susțin că PNL a fost de acord cu condițiile impuse de USR în urma garanțiilor date de Dan Barna că în mai multe municipii importante Alianța USR-PLUS nu va avea candiați la primărie, urmând să susțină candidații PNL.

Ludovic Orban speră să convingă PMP să nu îl trimită în lupta de la București pe Traian Băsescu, cel care ar putea rupe din voturile candidatului susținut de PNL și USR, Nicușor Dan. Pentru asta, Orban ar fi dispus să mai cedeze locuri guvernamentale pentru PMP, în eșaloanele 2 și 3.

Candidații PNL-Alianța USR-PLUS

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihai (USR)

Sectorul 3 - (PNL) 

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

Liberalii se reunesc sâmbătă dimineață în ședință, la sediul din Modrogan, pentru a valida lista finală cu candidaturile pentru alegerile locale.

Cum arată bătălia pentru București

Primăria Capitalei: Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (PNL-USR-PLUS). În competiție ar putea intra și Traian Băsescu (PMP) și un alt candidat susținut de Pro România și Partidul București 2020.

Primăria Sector 1: Daniel Tudorache (PSD), Clotilde Aramand (PNL-USR-PLUS),  Ioana Constantin (PMP)

Primăria Sector 2: Neculai Onțanu (PSD), Radu Mihaiu (PNL-USR-PLUS), Dan Cristian Popescu (Independent)

Primăria Sector 3: Aurelian Bădulescu (PSD), Robert Negoiță (București 2020), Candidat desemnat de PNL, Mihai Neamțu (PMP)

Primăria Sector 4: Daniel Băluță (PSD), Simona Spătaru (PNL-USR-PLUS), Ștefănel Marin (PMP)

Primăria Sector 5: Daniel Florea (PSD), Cristian Băcanu (PNL), Lucian Iliescu (PMP), Cristian Popescu Piedone (PPU-SL)

Primăria Sector 6: Gabriel Mutu (PSD), Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS), Ștefan Florescu (PMP).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri